Friday, October 31, 2008

Jamuan Raya Department

Hehehe entry lambat.. Maklumlah tunggu gambo dari kamera man... Aku tak bawa kamera, so tunggu je la gambo dari kamera orang...
Jamuan raya departmentku tersangat la meriahhhh.. Siap pasang lagu raya kuat2 tuh.. Hiks!
Lagipun dah sume kene paksa pakai baju tradisional, maunyer mood raya tak timbul.. 

Malas nak taip.. Jom layan gambo...


The food sangat sedapp.. Tapi aku makan skek je, tak lalu sangat.. Yang paling layan ader ABC woohoooo.. ABC die sedap wooo, siap request jagung lebey la, susu lebey la.. Mane tak sedapnyer.. Kat kedai tak dapat nie....


Gambo orang tengah layan makan pun ader.. Iskkk kameraman ni tak makan ke ek?


Nampak tak baju pink tudung putih??? Tak sesuaiiiii... Macam puteri Islam.... huhukkk

Ni la opis mate ku.. Ramai kan? Ni pun ramai yg takde.. Outstation, payah nak tunggu sume ada.. Sape yang ado ajer la...
Yang takde sila tengok gambo je la ye...

Wednesday, October 29, 2008

Menu untuk Pot Luck

Untuk pot luck kali nie, aku buat menu yang simple je.. Makaroni bakar.. Meh aku bagi resipi nak buat, so nanti leh la uols try kat umah ye.. Idak ler susah mane pun, main campak2 gaul2 jadik la, asal ada rasa leh makan ok lah tu kan?

Bahan-bahannyer :


Telor ayam 20 biji
Daging kisar 500 gram - ikot suka la nak letak beef or chicken ek..
Minyak sapi- beli yg tin besar skek dari dalam gambo nie taw, pehtu agak2 je jgn sampai berminyak sangat, kalau tin kecik ni nanti tuang sampai habes
Makaroni
Bawang 5 biji - potong dadu
Daun bawang dihiris
Cili padi dihiris halus - Nie kalau nak rasa pedas2 skek, kalau tak nak tak payah letak
Lada sulah
Bawang goreng

Cara-cara membuat :
1. Telur ayam kasik blender hehe kalau rajen pukul la sampai kembang..
2. Rebus makaroni hingga kembang.
3. Masukkan daging kisar, makaroni yang dah direbus tadi dan telur pehtu gaul hingga rata.
4. Masukkan bawang yang dipotong dadu serta cili padi yang dihiris tadi..
5. Gaul sehingga adunan tadi sebati, masukkan minyak sapi yang telah dicairkan dan gaul.
6. Masukkan adunan ke dalam loyang dan taburkan bawang goreng ke atasnyer dan bakar dalam oven pada suhu 160 darjah selama sejam..

Taaadaaaa.... Dah siap!!




Bau nyer sungguh harum.. Gerenti sedap.. Try la ye...
Sedap dimakan begitu saja ataw bersama sos... Yummylicioussss..

Tuesday, October 28, 2008

Jamuan Raya

Besok aku ader jamuan raya department.. Secara pot luck, ada gak order dari katering tapi digalakkan bawa pot luck sendiri dah nama pun pot luck ye dak?

Tadi kat opis, sebok la dak2 opis aku ni menghias ketupat bagai.. Kad2 digantung, lampu mengelip la bagai.. Hehehe, aku dok melongo je.. Dah kata budak lembik kan.. Hiks!

Moh layan gambo bebudak nie tengah keje keras dan aku tengah sedap layan Farah-nemo ngan Encit Lee berYM ahaks!

Masa ni tengah pasang lampu ketupat lip lap lip lap nie.. Aku nengok je dari jauh... Keji.. Keji..



Ni la hasilnyer... Tada.... Cantek lak pulak aku tengok biler dah nyala.. Kejap biru, merah , hijau, kuning.. Perghhhh cam Deeparaya.. Hahaha.. Kata baru lepas Deepavali.. Malaysia kan kongsi raya... Hiks!


Ni ketupat riben, aku tolong gak niey.. Tolong tengok je dari tepi.. Hahaha... Jeling-jeling manja je gitew...
Memang dasar pemalas..

Besok aku bawa......??? 
Rahsia.. Tunggu sampai besok..
Aku siap publishkan resipinyer skalik...

Besok kene pakai baju raya nie, tapi pompuan kene pakai baju kurung serta tudung putih, lelaki baju melayu...

Masalahnyer skang, baju aku takde bunga putih langsung tetibe pakai tudung kaler putih.. Apa kes???? Tak vouge la acik camtuh..... Cam cacat je baju pink tetibe tudung putih, takpun baju hijau tetibe tudung putih.. Rabun warna kah ape? Ikut hati yang memang sedia memberontak ni, malas den nak pakai tapi kang kene denda 10hengget.. Arghhhhhhh banyak tuh..

Ntah pape je kan.. Motip kene pakai camtuh? Sebab nanti senang nak bezakan sape tuan rumah, maklumlah weols siap jemput department len mai gak....

Sengal.. Sengall...

Monday, October 27, 2008

Emosi

Emosi sudah mula tak stabil.. Rasa nak marah, rasa nak menyentap je tetibe, rasa nak merajok tanpa sebab.. Rasa cam setiap patah perkataan yang diterima macam batu yang menghempap hati menyebabkan hati terluka.. Huuuuuu, tak suker ada perasaan cenggini.. Rasa nak bersendirian je seketika.. Nak pegi jauh dari sumenyerr.. Some times we do need time alone rite? 

Ditambah pulak dengan keadaan dan situasi perut yang tidak sehat.. Mula lah rasa nak hempas sume benda yang ada depan mata.. Nak lelapkan mata pun payah asyik rasa macam nak muntah jerk..

Encit perut, harap bersabar sehingga pagi besok ye.. Malam ni izinkan tuanmu ini tido lena...

Dan skang sudah tibe mood malas berpikir, cakap la apa skali pun, mungkin tidak akan ada tindak balas positif akan ku bagi.. Mungkin jawapan diterima akan menyakitkan hati orang yang bertanya, jadik lebey baek aku berdiam saja buat seketika dan layan sume MP3 yang ada dalam laptop pink nie, layan game yang tidak jemu aku main, layan siri Korea yang akan membuatkan aku tertawa seketika dan menangis teresak2 di penghujung, layan novel yang masih belum sempat ku khatamkan.. 

Maap entri kali nie penuh emosi, mungkin keadaan hormon estrogen dan hormon progesteron yang tidak stabil...

Harap perasaan ini tidak terbawa2 ke dalam mimpi... Biarlah tidurku malam ini dihiasi mimpi indah sahaja, mungkin tak seindah realiti, tetapi sekurang2nyer pernah menjelma dalam hidup ini walaupun sekadar menemani waktu tidurku...

Semoga bangun dari tidur pagi besok emosi ku akan pulih.. Jika masih begini, mungkin akan berlarutan 2, 3 ari.. Harap tidak lah, kerana fizikal dan hati ini sendiri tidak suka punye emosi yang tidak stabil begini...

Bencik arr jiwa kacau niey!

Sunday, October 26, 2008

Si dia suday pulang

Akhirnya Si Dia yang amat kurindui suday pulang.. Yeaaaaa.....


Si Hitam suday pulang.. Suka ati acik nengoknyer.. Cam kete baru woo.. Tak caya? Meh nengok bahagian yang ditukar tuh... Ha, jagan ditanya nape ada P.. I dah lesen penuh you, tapi P itew perlu sebab adikku masih lagik P jadik ape salahnyer tampal.. Bagus gak sekurang2nyer orang takot skek nak dekat.. Hiks!


Cam kete baru kan?? Phewittttt... Amek ko die tukar satu panel twos, takde masa nak ketok2.. Dah claim ribu2, jadik buat la lelok ye tak.. Pehtu lampu ketiga brek pun dah menyala, pasni jangan sesaper mengada kata tak nampak lampu brek pehtu hentam kete gue dari belakang ye..Hiks cam kete baru..Lepas je renew roadtax terus dapat kete baru...

Pasni kene p keje sendiri, takde orang lagik mau antar mau jemput.. Drive lah sendirik, tetibe emo lak...

Kepada insan yang tersayang, yang sudi antar saya p keje selama 3 minggu nie, thanx a lot! Next week kiter tengok wayang k? All on me...

Friday, October 24, 2008

Minggu depan la pulokkk..

Arggg tensi... Call worksyop tadik, minggu depan lak pulok baru siap ketenyer... Insurans tak approve lagik.. Isk lembappp toi...
Adehh leh migrain aku cenggini...

Ermm semalam baru dapat gamba, aku print gambo tunang arituh.. Pasni kene la p carik album, nak masukkan gambo dalam album.. Susun mengikut tertib...

Misi petang nie, cari album.. Yeahuuuuuu... 

Tengahari ni, opismate sume p Midval.. Lunch di sana, ada sorang ibu mengandung kepingin mau makan Mr Teppayaki, dan seperti bese.. Jumaat adalah hari yang paling bahagia bagi kaum wanita di opisku.. Hiks! Aku tak join pun, malas la.. Asyik nak makan sedap je kopak la gueee...

Tadik baca paper, banyak negara dah umumkan recession... Malaysia masih lagik menyangkal sebarang dakwaan mengenai kegawatan ekonomi yang dihadapi oleh seluruh dunia.. Benarkah?
Tapi, malam tadi dengar bete TV3, pekerja kontrak kerajaan akan ditamatkan kontrak pada hujung tahun nie atas sebab masalah kewangan untuk membayar gaji... 
Ermm, bukanlah aku nie seorang pakar politik.. Cuma, bagi aku dengan sebaris fakta yang dikeluarkan mungkin akan mengubah secara terus gaya hidup Malaysian..
Aku rasa kiter perlu lebey berjimat cermat dengan situasi keadaan ekonomi global skang....

Tadi masa makan, ada perbincangan hangat bersama teman makanku berkenaan metaliti pemikiran orang masa kini.. Metaliti pemikiran orang ketika ini semua duit kan?  Tanpa dwet kiter tak da apa di mata orang... Takpe la, mungkin aku takde dwet tapi aku ada ilmu...
Menggunakan ilmu yang ada, aku akan usahakan untuk menjana dwet.. 
Hiks! Positive thinkingggg  itew penting.....

Aku ngah try buat header baru tok blog niey.. Tapi asyik tak jadik jerk.. terbeso lak gambo nyer.. Mencikk ar... Memang takde bakat langsung, ada sesaper leh ajar camne nak buat design header?? Saiz bape pakai?? Lagik best, buatkan twos header tok aku ... Hehehe...

Thursday, October 23, 2008

Mimpi..

Malam tadi akibat perasaan mengidamkan DSLR tuh semakin membuak2, tido saya turut dikunjungi mimpi DSLR.. Owhh indahnyer mimpi malam tadik andai menjadik kenyataan..

Erkk.. Saya memang cenggini, bila terlalu memikirkan sesuatu dalam hari tersebut ataw sebelum tido ada something yang dok menari2 dalam kepala otak niey, gerenti masuk mimpi punyer.. Normal ke saya??

Pernah satu ketika, saya giler bermain Sim Family.. Sepanjang hari masa saya akan dihabeskan dengan bermain permainan maya tersebut.. Berangan-angan membina rumah sendiri yang indah, menghias rumah dengan pelbagai tema yang menarik dan perabot yang terbaru.. Dalam permainan maya tersebut saya turut membina keluarga sendiri.. Iskk memang kes beranga-angan la nie... Sampaikan bila tido malam, saya bermimpi saya menjadik karektor yang saya cipta di dalam permainan maya tuh.. Dan bahasa yang digunakan pun bahasa game.. Ahaks! Gilos betoi saya ketika tuh....


Kekadang apabila saya memikirkan perkara yang sedey, pasti malam tersebut saya akan mimpi sehingga meleleh air mata.. Anda percaya ke?? Mula2 saya pun macam pelik gak betoi ke saya boleh menanges dalam tido.. Takkan sampai begitu sekali kesan mimpi terhadap perasaan dan naluri saya.. Tapi memang terbukti bila terjaga bantal saya habes basah dek penangan air mata yang berjurai2.. Yang pasti basah tu bukan sebab air liur basi ye, sebab takde bauuu yang tidak menyenangkan.. Ahaks!!! Sila jangan geli.... 

Owhh itu kesah mimpi dan saya... Sangat pelik... Gilos betoi saya nie setiap perkara dalam kehidupan saya, minda saya boley terbawa2 sehingga ke dalam mimpi... Tapi sekurang-kurangnye mimpi saya malam tadi amat la indah bila saya berjaya memiliki DSLR saya sendiri, dan pelbagai gambar yang menarik saya berjaya snap... Hah yang paling indah tibe2 gambar yang saya snap berjaya memenangi pertandingan live picture yang dianjurkan oleh National Geography.. Hiks!!! Gilos... Gilos....

Klik!

Wednesday, October 22, 2008

Kumpul dwet... Grrrr

Lepas saya membebel pasal insurans, ada gak dua tiga orang yang beri komen bertanya insurans apa?? Hiks.. Perlukah di'reveal'kan??

Please fill in the blank A_Assurance... Hah.. Saya rasa sume musti boley teka...

Adeh... Skang dah bulan 10... Saya dah lama menyimpan impian tok memiliki kamera DSLR seperti ini..

Bila ntah agaknyer saya mampu beli.. Takpe la, saya menyimpan impian dulu, kumpul dwet dulu.. Agak2 dah cukup, ada rezeki lebey, saya akan sambar satu..

Mesti sume tertanya2 nape saya nak beli DSLR.. Ntahla, saya suker tengok gambar yang cantet, dengan DSLR gambar saya akan lebey pegun dan nampak lebey hidup.. Rasa cam puas hati, kalau boley saya nak abadikan setiap detik tuh dalam foto2 yang saya snap.. Hiks.. Moment indah takkan kekal selamanya kan? Jadik DSLR nie la akan menjadik teman baek saya untuk memegunkan setiap moment yang berharga dalam idop saya...

Doakan rezeki saya murah ye teman-teman, jadik bisa saya miliki gadget yang berguna ini...

Mulai skang saya kene berjimat cermat.. Selain mengumpul dwet kawen, beli barang hantaran, saya akan berusaha menyimpan dwet berdikit-dikit untuk memilik 'bakal teman baek' saya ini... Klik!




Opis baru

Sebenarnya nak jaja gambo opis baru hehehe.. Dari hari tuh kata nak letak tapi asyik la ketiadaan masa...

Sila lihat ye...


Cantekkan?? Sejokkk je mata memandang sebab tema partition die green colorrr...

Ata nun gambo meja den.. Kemas yooooo, cawan tuh tak guna jadik elok je la terletak kat situ..
Lotion pun ada, tuh tok kulit ye.. Maklum la kulit aku nie kulit orang kaya, sensitip plak tuh.. Jadik dalam aircond nie senang je kulit kering so sediakan je la awai2...

Fail2 sume aku p susun bawah meja, malas nak p susun kat rak.. Motip malas??? Malas nak berjalan hahahaha.. Agak2 nak guna fail aku gagau gagau je bawah meja ni ha...

Kemas jorr meja den dan fail-fail den... Tunggu la pas sebulan dua.. Huhhhhh tikus sesat mesti tak jumpe jalan kuar, sesat terus selama-lamanya kat situ.. Hahaha... Cam opis lama la.. Sebok meeting, sebok p testing la, p site la.. Bila masuk opis takde masa den nak mengemas meja, harapkan makcik cleaner tuh je kemaskan... Banyak plak alasan bila dah malas tuh kan? Hahahaaa...


Monday, October 20, 2008

Benggang wooooo

Tadik aku tepon la Perodua servis yang aku hanto kete nun, saja nak tanya khabo kot2 arini boley amek kete ke..

Sekali cube kome teka ape supervisor tuh jawab??

Lebey kurang cam gini :

Aku : Hello, may I speak to Mr XXX please?

Mr XXX : Yes...

Aku : I nak tanya la pasal kete Myvi XXX XXX,  I dah hantar for past 2 weeks, you promise me it will be done by 2 weeks time, so when I boley amek kete?

Mr XXX : Owwwhhh that car.. I dah check tadik.. Belum buat lagik..

Aku : Aku dah stat hangin dah ni dengar statement sempoi tanpa rasa bersalah mamat tuh tadi... Errrkk takkan satu hapak pun U tak buat lagik?

Mr XXX : Ya miss, tak sentuh apa pun lagik... Memang claim insurans nie lambat skek prosesnya..

Aku : Ye, I taw lambat.. But your staff did promise me two weeks.. Paling lambat 2 WEEKS.. Diulangi 2 WEEKS...

Mr XXX :  Ye memang 2 weeks but itu dikira dari tarikh paper claim sume siap, adjuster dah approve sume...

Aku : Mak aiiiii.. lain kali cakap je la sebulan terus.. Sonang abehhh cete.....

Tensen  gueeeee..... Ko dah taw proses claim lambat, ko p janji kat aku 2 minggu buat ape... Aku ni memang pantang tok nenek aku kalau orang dah janji 2 minggu boleh pulak extend2... Memang ilang la kesabaran aku secara automatik, dan hangin mula la nek satu badan, muka pun mula nak tukar warna jadik ijou-jingga-merah bagai..

Ko cakap je la 4 minggu terus, apa masalahnyer?? Takott customer larik ke?? Memang ye.. Kalau aku taw lambat cenggini, takde nyer aku nak hantar kat ko tok claim insurans bagai....

Huhuu... Skang aku nak kuar p site tok testing pon dah tergendala okayyyy.......
Sakit hati woooooo...... 

Lembapppppppppp punyer servis, aku taw ni musti insurans yang lambat.. Tahun depan aku banned insurans XXX ni..  Aku p insurans lain, lantak la ko... Time suh renew kemain ko nak cepat ye, dua bulan sebelum tarikh insurans aku mati ko dah sebok tepon aku suh renew bagai.. Bila  aku nak renew guna insurans lain, macam2 janji manis ko bagi aku,suh aku renew ngan insurans ko jugak2.. 
Tibe tang servis bila aku claim insurans, amekkkkkk ko lambat giler, lembap giler, tembel giler...Macam hampehhhhhh okayyyy.... Banyak plak alasan ko nak approve claim tuh, takot kekonon aku nak tipu la.. Kalau aku nak tipu pun tuh dwet aku la.. Aku bayar kat ko tiap2 tahun..... Dah la tuh, takde pekdah aku nak p sesaje excident langgar kete orang nak mintak claim kat company ko yang lembap ya amat nieyyyy.....

Hangin betoi aku la ni..... Puas hati aku dapat membebel kat sini....

Friday, October 17, 2008

entry ke 100

Wah sedar tak sedar dah post ke-100 untuk blog aku niey.. Hiks...
Banyak gak coretan-luahan-amukan-makian yang ader dalam blog aku nie dah...

Hahaha tok post yang ke-100 niey, aku nak menggambarkan betapa kerinduan hatiku yang melampau terhadap Si Hitam ku... Hukhukhuk dah 2minggu Si Hitam ku masuk hospital...
Patut minggu ni dah dapat dah Si Hitam, tapi semalam call bengkel.. It is still under treatment lagik mungkin awai minggu depan baru dapat... Winduuuuuuu wooooooooo.....

For this 2 weeks, Encit Lee la yang gagah dan gigih menhantar dan menjempot aku balik keje..
hujan ataw panas, he will wait for me.. Thanks dear for that...

Tak sabar nak tunggu next week. nak jumpe Si Hitam.. Woohoooooo...

Tuesday, October 14, 2008

Hamster bernama Juniorrr

Hari tuh aku ader kata nak buat entry pasal hamster Azrin kan? Oooooo.. hamster die nama Junior hiksss.. Aku biler tengok hamster ni nampak cam tikus je cuma warna je lain, tuh yang jadikk geli tuh tapi tengok Azrin cam best je belai2 die...

Ni la die Junior, relek je Azrin angkat letak atas katil baring-baring ngan die.. Kalau aku dah menjerit-jerit dah... Huahuahua giler kejam aku niey.. 



Ni la tempat tinggal die, malam tuh aku pastikan pintu sangkar ni tutup ngan kukuh.. Ye la, takot gak Junior nie bukak pintu sangkar ni pehtu merayau-rayau hujung kaki aku ngah tido.. mau bersilat aku bangun tido kang..

Balik dari Jusco twos bagi si Tikus ni makan karot.. laju woo die makan ngap ngap ngap aku tengok dah tinggal separuh je.. Patut la gumuk!!!

Meh layan video Junior ngah makan.. Hiks!!!

video

Sesaper tetibe rasa nak bela, leh la p cari kat Pet Wonderland kat Midvalley.. Tapi mengikut kata Azrin, hamster ni ada banyak jenis.. yang jenis die ni namanya Genuine Pig.. Hahaha jangan tanya aku nape Pig kat belakang tuh.. Aku pun tak taw bab-bab haiwan nie...


Monday, October 13, 2008

Pindah opis

Seperti mana yang diberitahu pada entry lepas, department aku akan berpindah.. Jadik minggu lepas agak hectic gak la menge'pack' barang-barang masuk kotak...




Aku dah p tengok opis baru aku.. Cantek la jugak.. Green color oooo tema nyer... Hiks!
Sejokkk skek mata aku memandang.. Nanti dah masuk opis baru aku kasik publish gambo die ye..

Ektibiti seterusnyaaa....

Heavennnnnn toi dok bujang nie.. Hahaha.. Pas Subuh, leh tido balik sampai koi 10..
Cam zaman belajo dulu.. Dok umah tak dapek den nak tido sampai koi 10..
Mau gegar pintu bilek omak den kerjakan... Hiks!

Bangun je tido, twos kejut sume ajak makan roti bakar ngan telor separuh masak  Ameerali.. Hahaha.. Tu la mamak port favorite weols zaman belajo dulu masa kat Bangi..
Memang layannnnn la roti bakat die ngan telor separuh masak die...
Lagik bertambah sedap sebab Imah yang belanjer.. Hiks! Thanks Imah....

Dah kenyang, kami meneruskan agenda ke Jusco Balakong.. Azrin mau boli makanan hamster die.. Owhhh Azrin ada bela hamster taw kat bilek die.. Hamster tuh jinak je, comel je..
Tapi aku geeliiiiii oooooo.. Maklumla aku bukan pencinta binatang ye, harap maklum! 
Aku geliiii ngeeeee...
Sepanjang dok kat bilek Azrin, aku berjaga2 je, takot hamster die terlepas dari sangkar..
Owwhhh next entry aku akan buat khas untok hamster Azrin nieyy..

Sebelum balik, harus la kasi kenyang perot dulu kan.. kat Jusco Balakong niey, Sizzling Mee die memang masyuukkk laaa... Jadik aku order la nieyyyyyyy.. saja kasik leleh ayaq liur kome nengok gambo muahahaha...

Ni dieeee Sizzzlinggg Black Pepper Chicken Yee Mee... Yummmmyliciousssssss... Tertarik kan? pasni p Jusco cepat2 order ahaks!



Cili potong kicap ni wajibbbbb ada woooo, baru la powerrr skek rasa kalau tak kurang umphhh..

Pas makan kenyang, amek kete kat umah Azrin.. Zassssss, Saz anto aku sampai umah.. 
Tekiu Saz!!!!
Really have wonderful time wif my friend this weekend, dah lama tak berlibur2 begini....

P/S: Take, please plan for the next vacation... and make sure all of us can reserved ourself for it...  ^_^

Sunday, October 12, 2008

Wonderful Weekends

Masih lagik dalam mood raya ye tak? Hiks..Semalam, sabtu geng2 UKM lak datang raya..
Owhhh memang aku malas nak buat open house..Tak larat acikkk nak masak kemas pinggan mangkuk bagai..Jadik, sesaper yang nak mai beraya tuh, khabor je la..So, aku akan masak je ape2 yang ada dalam freezer nun..Bahan2 memang dah siap dah boli tunggu orang je datang..

Dijadikan cete, Saz, Mawar, Azrin, TAke dan Imah nak mai beraya..Sebabkan Si Hitamku masih di 'hospital' lagik maka tak dapekk la  aku nak ke pasar boli bahan yang dah abes.. So, goreng bihun ajo la...

Rasa cam lama la plak tak jumpe bebudak nie,padahal ari tuh baru je buka pose beramai-ramai.. Hiks!

Dah siap makan2, tetibe Azrin & Mawar ajak tido umah sewa depa kat Bangi..
Wooohoooo.. Best niey.. Dah lama tak lepak Bangi dan yang paling penting dah lama tak lepak ngan bebudak niey..
Maklum lah, dulu selalu je tido berhimpit2 7,8 orang dalam bilek hostel yang
kecik tuh.. Rasa cam rindu lak saat-saat tuh..
Minta izin dari omak den ngan Encit Lee, dapat 'green lite'.. Apa lagi, siap-siap arr ikot depa p Bangi...

Plan malam tuh p open house umah coursemate UKM dulu Aisya.. Dah la malam, nak p umah die lalu kawasan kubur.. Horrorrrrrr ooooooooo... Dan seperti bese kami yang duduk di belakang akan berebut-rebut nak duduk kat tengah sebab memasing penakootttttt.. Hahaha..
Seb bek makan sodap.. First time aku makan laksa Johor kat umah die..
Pelik gak aku tengok, die kata laksa tapi die bagi aku spaghetti..
Baru la aku taw, laksa Johor guna spaghetti.. Ahaks!!

Pehtu ada masak Kuzi ayam makan ngan roti yang ala-ala cam roti KFC tuh..
Sedap gak hingga menjilat jari.. So tak rugi la kami beramai-ramai meredah laluan kubur tok p umah die..
Owwhhhh Aisya ni ada SPA Beauty Centre.. So sesape yang rasa nak buat facial, nak buat Spa leh la p ataw yang nak bertunang ke nak cari orang make-up Aisya leh buat..
Leh la lawat blog Aisya...

Apabila perot suday kenyang, ektibiti berikotnya ialah karaoke beramai-ramai... Yeahhhaaaa....
Selalu weols karaoke dalam Box je, kali ni weols amek bilek tok 2jam.. Memula ingat cam lama je 2jam, sekali tak puas ooooooo... Tu pun cepat2 tekan next song sebab takot tak sempat nak nyanyi lagu pilihan memasing...
Memang syookkkk arr layan melalak.. Dah lama gak since the last time weols karaoke beramai-ramai nieyyyy...



Ni baru sampai, so warming up dulu.. Kasik Sazz kuarkan suara dari perot dulu... ^_^


Gaya kene sepolohhhh okayyy.. Imah sampai nek atas kerusi nak feel punyer pasall... 

Sampai bilek dalam koi 1230, siap-siap semayang.. Apa lagi.... Sambung bergossip..
Hahahahahh.. Dah lama woooooo tak chit chat... Tapi kejap je, memasing dah penat anak tekak melalak.... Pasang TV tengok cete seraammmmm maka aku la orang pertama yang tido zZZZzzzZZZ.. kang aku taleh tido tengok cete scarry nie...

Tapi still rasa kekurangan sebab Liza & Hani takde... Depa jauh wooo di luar KL jadik agak payah la nak beronggengan bersama kami kat sini.. Take plak dah kawen, jadik husband lebey utama.. Huhuhu pasni kalau dah kawen agak2 kiter still dapat spend time  together-gether macam ni lagik tak teman-teman???
 

Friday, October 10, 2008

Citer lambat, sakit & ...

Tadi call perodua servis tanya khabar Si Hitamku.. Rinduuuuu wooooo.. Hukhukhuk adjuster insurans baru jerk datang tengok jadik lambat lagik la baru dapat kete balik.. May be end of next week la kot... Pitty meeee.. Tapi tak jugak, every morning I datang lambat becoz nek tren yang busuk, sesak, sempit dan berhimpitttt cam dalam tin sardin tuhh.. Alasan baikkkkk punyer padahal sebab tumpang ayah sampai LRT so kene la tunggu ayah den.. Petang balik keje Encit Lee mai jemput... Heavennn wooooo ader orang tunggu orang jemput time balik keje... Paler ngah tensen pasal keje, twun je bawah tengok je muka orang tersayang tengah tunggu kiter twoss luperrrr segala ketensenan tadi dan terasa cam terawang-awang kejap hiks hiks hiks ....

Rite now at ofis tengah kucar kacir becoz sume sibok packing file, personal stuff, wut so ever sebab next week department aku ni akan pindah ke building lain.. Hiks... Skang opis aku kat Jalan Pantai Baharu kan, pasni kat Brickfil.. Iskkkkk godaan kuat wooo dari Petaling Street tuh... Tapi jimat minyak, dekat ngan umah den.. Koi 8 leh kuar umah pasni... Yeahhh!!!!
So skang ni aku takde keje kerana sume barang dah masuk kotak, tinggal PC ni je masih ketukk ketakkk lagikkk...

Malam tadi Encit Lee sakitttt.. Huhuhuukkkk in this 2 months berat badan die twun mendadak, twun 10kg woooo... Aku rasa tak sedap ati ye la berat twun mendadak rasa cam sumthing goes wrong je, dah banyak kali suh die p klinik but then time very tight for him, banyak keje so asyik je la postponed, tetibe semalam tengah beborak dalam phone he said he felt uneasy with his body, sakit semacam tapi tak taw camne nak explain sakit tuh.. I am really worried of him.... Today, die p klinik.. Hope nothing serious...

Skang aku lapar gilerrrrrr.. Jom p makan sampai petang baru masuk opisss balik.. Ada berani??

Wednesday, October 8, 2008

Anto kete ke Perodua

Isnin dah mai.. Moday blues kene keje...

Semalam aku anto kete ke Perodua Services kat Ulu Kelang... 2 minggu arrr kete ku masuk worksyop.. Jadik 2minggu ni pepandai la aku berdikari p keje.. ^_^ hiks!

Sebelum anto kete p kami makan di sate Hj Samuri Kajang dulu...

Sedap..sedap.... Sampai ke malam perut aku kenyang makan sate.. Hiks!

Lagik bertambah sedapp sebab Encit Lee yang belanjerrrr.. Thanks sayang!!

Tuesday, October 7, 2008

Konvoi raya

Haa cete yang dah basi.. Tapi nak gak cete, nak tunjuk gambo je sebenarnye.. Penat aku amek gambo....

Tapi malangnyer gambo kat kampung lupe nak transfer heheh yang ada gambo beraya di KL hujung minggu lepas je.. Jadik update ape yang ado dulu la ye...

Ahad hari tuh, dah janji ngan kengkawan sekolah teknik dulu nak konvoi raya.. Depa sume pakat2 kumpul kat umah Nad di Taman Kencana.. Pehtu baru gerak p umah aku..

Hari tuh aku masak spesel, mi kari... Hehehe..

Ramai yang ada, antaranya Am, Ed, Eric, Zafril, Fatin dan tunang, Kechik, Maz, Nad, Ayien yang debab, Adlee...

Masa makan2 kat umah aku ade gak amek gambo tapi masa tu aku malu la kat mak pak aku.. Kang depa pelik lak tengok aku beriya2 nak amek gambo ape hal... Jadik aku buat cool je, biar Eric ngan Nad yang amek.. jadik gambo tuh tak sampai kat aku lagik skang..

Dari umah aku, kami gerak ke umah Maz kat Batu 9 Cheras.. makan lontong woooo.. Puas aku makan, sedap!!!

Pehtu p umah Am lak kat Keramat, kat umah Am bedal rendang limpa ngan nasi impit kuah kacang, sebab aku memang tak suke makan nasi impit ngan kuah kacang maka aku makan nasi impit ngan rendang limpa je.. Owhh lupe ade ayam goreng sedap, Fatin siap mintak resipi.. Resipinya adalah boli je kat k4 yang dalam paket Ayamas tuh hahhaa...

Dari umah Am gerak p umah Ed kat Sg Buloh... Tapi masa ni Ayien dah balik sebab nak antor adik die balik asrama, Eric pun balik gak, fatin dan Fitri pun balik jugak.. Tinggal kami2 je la...
Penat la aku nak cete, layan gambo je la..

Ni gambo aku ngan Encit Lee, sedondong kan??? Aku rasa Encit Lee ensemmmmmmm sangat hari nieeyyy.. Ke sebab aku memang suke tengok orang pakai baju melayu??? Ntah la... Yang pasti die tatappppp nampak segak bergaya kat mata aku.. Hiks!!!




Dari kiri, Nad, kapten Zafril, Maz dan yang tengah makan tuh Am..



Owhh gambo kurang clear.....


akhirnya dapat gak aku snap gambo Kechix, dah la sume umah die habeskan biskut cokelat huhuhukkkk..

Dah puas lepak2 umah Ed, perabis kuah raya die.. Kami p umah Zafril lak kat Klang.. Terpegun kejap tengok umah die.. Taw la pilot, terlalu fanatik sampai kat umah die ader banyak kapal terbang... Hiks..

Terpegun kan?? Hiks.. Aku je la kot yang terpegun maklum la jakun skek...

Masa kat umah Zaf, dah magrib.. So aku pakat balik je la pastu walaupun cadangan asal nak p umat Atiq.. Maklumlahh aku kan Cinderella, kang balik malam menjerit mak aku kat umah.. Tak pasal Encit Lee pun kene, so aku beransur pulang je.. Nad dan Am pun ikot aku balik gak..

Tu la die konvoi raya aku tahun nie, selalu tahun2 lepas aku tak dapek join sebab kat kampung lagik.. Taun ni dapek lak.. Hiks! Sonok.....






Saturday, October 4, 2008

Selamat balik KL sudah..

Alhamdulillah.. Aku dah selamat sampai KL.. 5 hari beraya di kampung, penat wooooo.... Maklumlah bebudak ramai.. Gambar nanti ah upload, skang badan letih lagikkk, nak rehat hehehe..
Besok nak konvoi raya ngan kengkawan sekolah dulu jadik malam nie kene cukupkan rehat..



















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails