Thursday, September 29, 2011

Happy Besday my Dear..

Assalammualaikum..

Minggu ni macam sikit2 je update kan?
Ye, saya skang bizi..
Selalu update malam, tapi ni malam kene study configuration tok testing..
Bukan student saja belajar ye..
Bila dah keje ni pun kene belajar jugak..
Especially network engineer ni, macam2 ntah apa2 la kene tau..
Feninggggg,,

Hari ni besday hubby..
Genap sudah 27 tahun usia..
Sebagai isteri, saya doakan yang terbaik buat suami..
Semoga suami akan terus dapat menjadi pemimpin keluarga kecik saya nie..
Semoga suami akan terus menjadi imam buat saya dan anak2..
Semoga suami diberikan kesihatan yang berpanjangan untuk menjaga saya..
Semoga kegembiraan, kebahagiaan akan terus bersama suami...

Dear Hubby,
Your hand in my hand..
Your eyes in my eyes,
Your love in my heart,
And mine is your,
Help life sailed smoothly..
Dear..
You make a wonderful husband!!
Happy birthday dear..

Wednesday, September 28, 2011

Tuesday, September 27, 2011

IKEA oo IKEA....


Pas raya di rumah Uncle Raif, hubby ajak gi Ikea..
Hehe usha perabot katanye..
Eceh..
Bunyik cam ada rumah sendiri je..
^_^


Budak ni kan..
Kalau dapat berjalan memang la happy..
GElak memanjang..
Mak aku cakap die menyandar je dok belakang, macam boss dah gayanye..
Alhamdulillah semoga bila besar nanti anak mama jadik boss ye...
Hehe pastu bawa mama ngan papa jalan2 plak..


Seperti biasa, Ikea tak pernah gagal merabakkan poket kami..
Konon nak cuci mata..
TAkde maknanye la kan...
Kalau dah ke Ikea tu kompem tangan ni gatai je..
Kang  "eh yang, kiter beli nie eh.. Leh gantung bla bla bla..."

I Hate you la Ikea!!
Your temptation are unresistant!!!


BArang yang dah disambar...
Yang fink fink tu, hubby beli nak letak plastik sampah..
Semak katanye letak merata2..

PAstu I beli magnetic board u...
Nak gantung koleksi FM ku yang berjuta2 lemon tu.. (eceh gebang kene kuat yo!)


Travel charger..
Yang ni terpaksa la beli, since next month kami nak ke Singapore and China kan..


Grill pan and utensil..
Grill pan ni dah lama nak beli..
Hehe nak buat steak la kan rumah...


Monday, September 26, 2011

Beraya di Kota Damansara

ini kesah kami beraya di rumah kawan hubby di Kota Damansara..
Rumah Uncle Raif dan wifenye...
Rayyan sangat lah happy di sini..
suka benor ngan uncle Raif die tu...


Membuli papa die...


Aku tak tau la nape ngan dua banak nie...
Sakan benor bergurau senda kat rumah orang...


Rayyan and mommy on the ke?????
Hehehe..
Actually patut kami ada photoshoot tapi cancel sebab hujan..
So postpone ke 1st Oct...

Kami decide tok berjalan2...
Ke manakah kami???
Tungguuuuu..

Jon USHA Wedding of the year

Meh ler layan gambar sekitar wedding of the year Memey Suhaiza ngan Horman Hakim..
Ehem ehem..
Aku no komen pasal kes diaorang tu..
Allah maha mengetahui, kita nak tuduh takde bukti..
Apa pun depa dah selamat bernikah, semoga rumahtangga kekal bahagia..

gambar pernikahan norman hakim memey suhaiza

Aku suke baju Memey ni cuma tang lipstik tu merah ang ang sangat la..
Gerun aku nengok..

gambar pernikahan norman hakim memey suhaiza

gambar pernikahan norman hakim memey suhaiza



Friday, September 23, 2011

Ya Allah.. Bersyukur gile..

Hehe apa yang aku bersyukur sangat nie..
Actually yang aku dok sebok cari baju winter bagai tu sebabnye aku kene gi CHINA...
Atas urusan keje selama 2 minggu lebey kot..
Tarikh yang aku patut pegi 2/10/2011 sampai 15/10/2011..
Huhu pastu balik dari China nak ke Singapore plak...

Agak sedey sebenarnye sebabnya besday Rayyan 4/10/2011 tak pat nak celebrate..
Memang tak happy langsung dapat pergi obersea sana...
Dok pikir tak dapat celebrate besday anak yang pertama..

Tup tup semalam boss kata trip tu POSTPONE....
Ya Allah.. bersyukur gile aku..
POSTPONE ke bulan December..
Dah la December tu heavy winter kat China..
Hurm??? Malas aku nak pikir.. Nanti la baru pikir...
Aku skang happy sebab leh celebrate besday Rayyan..
Leh bawa Rayyan pi inject satu tahun...
Eeeee sonoknye...
Tak sabar nak tunggu anak umor setahun...
HAHAHA..

DIsebabkan postpone lama lagi, boleh la dipertimbangkan nak bawa hubby ngan Rayyan sekali nanti... Hohoho...
Dan weols leh la gi oliday sekali..
Itu akan dipertimbangkan kemudian, bergantung pada kewangan masa tu la kan..
Hikhikhik

Aku tersenyum je sejak dapat tau info nie..
Ok, berita kegembiraan ni datang sekali dengan pakej kerja aku..
=(
Macam biasa lah...
Kali ni aku kene handle projek company yang besar pulak..
Projek ngan P1 Wimax..
Perghh takut gak aku nie..
Pasni jarang la aku dapat online nie..
Sebok dok configuring and troubleshooting network aje la..
Tapi takpe..
Boss dah promise, if success.. 
Next year dapat la bonus dan merit award yang berganda2...
HAHAHA..
If ada rezeki naik pangkat...
So saya ingin keje keras now, demi masa depan yang gemilang...
Eh macam tagline Malaysia plak..
^_^


Thursday, September 22, 2011

Mari kiter BBQ

Ni cete BBQ puasa ye uols...
HAHAHA memang aku suke peram citer..
Tadi dok usha2 post lama, tengok ada satu draft..

Kasik publish aje la, kalau tunggu memang sampai tahun depan jadik draft..

BBQ ni dinajurkan oleh kawan2 rapat opis hubby..
Memang tetiap tahun depa buat..
Tahun lepas makan kat Titiwangsa..
Tapi aku tak join sebab tengah sarat..
Agak kemalasan nak makan di luar..
Tahun ni depa buat BBQ kat garaj opis...

Jom layan picca by my hubby selaku Mr Photog pada hari tu..



Barisan ikan2, ayam, daging yg menjadik korban..
Tabah betol para suami membakar di bulan puasa ni..


Geng2 wifey dan anak2...
Depa ni sume dah bese dah jumpe..
Sebab bila kenduri kawen ke, open house ke memang selalu konvoi..


Rayyan with mama kat opis papa..


Nyum nyum... Kerang bakar pun ada tau..


Air bandung pun dibancuh oleh para bapa...


Hasil pembakaran...
Isk terliur lah nengok..


Saja tolak Rayyan dalam stroller..
Sebab die lasak nak ikot orang..
Padahal baby orang lain sume dah jalan..
Die tak pandai jalan tapi sebok nak lepas merangkak kat jalan TAR..
Hooooo memang tak bagi la kan..
So letak la die dalam stroller..


Main ngan kawan2...
Kesian.. Rayyan sorang je tak dapat kaki lagi...


Rayyan ngan auntie..
Rayyan ni ngan sape pun die nak..
Tak kesah..
Die memang tak takot orang pun...
Pernah sekali kat Mall..
Mat salleh approached die, relex je die tadah tangan bila mat salleh tu nak dukung..
Adoiiihaiii anakku..



Ni Mince Beef baked macaroni yang aku buat as pot luck..
Yummeh..
Ramai lak wifey2 kawan hubby mintak resipi nie..
Syedapp kata depa..
Uos nak resipi nie?
Resipi ni korang leh modify, instead of letak beaf, letak la ayam..
Taknak letak cili api, letak cheese..
Boleh buat white souce and letak..


Dessert yang ada..


Ramai kan kami?
Memang meriah la BBQ kali nie..


Aiii Rayyan mengorat Damia ke tu???


Tengok la anak ku ni..
Ngan sesape pun okeh je..


Rayyan with uncle Raif...


Sorang cakap ayam, sorang cakap itik..


Tengok la tu...
Isk isk isk...
Mama makan dengan senang hati pada hari tu..
Sebab ramai babysitter Rayyan..
HAHAHA..

Bila dapat apa yang kesukaannye!!!

Alhamdulillah setakat ni Rayyan memang menunjukkan minat yg dalam dengan books..
Mama doakan semoga Rayyan membesar menjadi anak yang bijak..
Pandai dan hormat orang tua...

Aku akui, bukan senang nak jaga Rayyan..
He's can fall under hyperactive baby..
Kita tak boleh nak predict apa dia nak buat..
Sometimes die buat apa yg baby lain tak buat hokey..
Contohnye macam..
Dia sangat suka main remote TV..
Bila kami bagi remote TV yang tipu/dah rosak..
Slumber ya ya ngan muka tak bersalah die campak jauh2 sambil mulut ngomel2 'Naaaanakkkkk'..
As if die tahu remote tu rosak..
Pastu bila kita bagi yang the other one nye remote..
Dengan pantas die capai sambil gelak2 dan tukar channel..
Hoh! Baru 11 bulan je usia dia pun...

Kalau nampak lappy, galaxy tab, desktop..
Memang kegemaran..
Dan mulut akan bising ngan 'ba ba ba'..
Tau tak apa?
Suh kami bukak Youtube, pasang lagu ba ba black  sheep..
Ok, fine.. Anak alaf 21.
Zaman IT..
Bila dah buka youtube, akan berjoget2 keriangan lah hero kenit tu...

Gambar2 ni sume dalam kereta masa balik dari Midvalley...
Sebok suh mama kuarkan buku die dari plastik..




Tengok la betapa khusyuknye die menengok animals tu..
Skang ni dah seminggu buku tu die tatap...
Ada few animals yang die dah kenal..
Everytime tanya, die akan pointing to the right picture..
Animals yang Rayyan dah kenal, Cat, Duck & Monyet haha..
Die sebut monyet is "NYET"..
Jenuh la ajar cakap penuh..
Sebab aku pernah dengar, if taknak anak pelat..
Silakanlah bercakap dengan anak bahasa penuh...


Tengok la tu..
Suka sangat dengan kucing..
Tak takut oke kucing..
Balik Penang, slumber die je usap2 kucing tu, tarik misai kucing...
Huhu naseb la kucing kat umah nenek sume manja2..




The "NYET"


Tengok CAT lagi..
Baby ni senang belajar kan?
Cepat je die tangkap apa kita ajar..
Aku harap sifat Rayyan yang satu ni akan berkekalan hingga besar..
Membaca adalah salah satu penjelajahan imaginasi tanpa batasan...
Aku belajar banyak melalui membaca..
Bacaan aku bukan terhad pada novel je, aku suke baca biografi, buku motivasi, buku travelling..
So aku harap, Rayyan akan mewarisi sikap aku yg satu nie..
Amin...



Wednesday, September 21, 2011

Alang2 dah ke Midvalley, mesti SINGGAH Sini dan beli......


Bila gi mana2 mall..
Aku sure singgah SINI..
SINI tu mana..
Cer teka cer teka...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ala ke peberet spot aku..
All time favourite..
MPH...
Any bookstore pun memang spot kegemaran aku la..
Kadang2 sampai ralit baca buku kat situ berejam jam...

Kali ni tak beli buku aku pun, I already have too much books yang belum dibaca pun..
Kali ni beli books for my hero...

Lets see buku apa...




Buku classic fairy tale..
Ni boleh bacakan kat Rayyan masa nak tidokan die nie..
He love listen to our bedtime story!


Total ada 6 different stories dalam tu..
So leh la tukar2 cerita..


Pastu beli buku Pooh The nAture..
Ngan baby animal...
BAby animal tu memang RAyyan suke sangat sebab gamba2 die sangat kalerful...

Tapi buku yang paling ktorg suka ialah interactive book yang tajuk die  Who's my mummy??


Interactive book ni memang menarek..
Jgn kata anak.. Mamanye pun soka...
Nape I said menarek???

Sebab very kreatip book nie..
Book ni boleh slide cam kat atas tu.. bila slide kat lobang bulat tu, gambar lain kuar..



Pastu boleh flip...
Bila flip the part yang I pegang tu, nampak kambeng..
Baby/toddler kan suka buku2 gaya gini..
Biar sel sel otak depa berkembang dengan jayanye..



Pastu leh slide naik atas plak...
Eh gambo apa plak tu..??
Gamba lembu kaki pendek..
Huhuu..

Hikhik
Dah la tu, mcam pomot buku je..
Eh kalau korang nak, leh la gi carik kat MPH..
Tak mahal pun uols..
Dalam RM15 je ..
Ok la tok educate our kid..
To develop deep interest towards reading in our babies!

Beraya di MFM

Bila dah tak tau nak gi mana...
Kaki ni ada je idea nak melangkah...
Korang camtu gak ke?
Eleh.. Ngaku aje la..
Ahaks!

Ni kami sedang menuju ke Midvalley.. Saja nak cuci2 mata uols..
Mata dah lama tak kene cuci ha..



Posing dalam kete wajibbbbblah ada...
Kata blogger..


Rayyan bersiap sedia untuk makan..
Skang takmo dok diam dah dalam nie...
Sebok nak keluar..
Siap panjat2 tu..
So kat umah pun, kalau letak Rayyan dalam high chair nie, memang kene monitor..


Budak yang tak sabar2 nak makan..
Hikhik padahal gigi baru ada dua batang aje..


Satu air Rayyan satu air mama+papa..
Order satu je air, sebab kat Manhattan Fish Market ni, air bottomless..
Ko refill la bape puluh kali pun..


Papa sedang memberi anak minum air la kononnye...


Kesian Rayyan tertipuuuu..
^_^


Akhirnye minum la air dalam botol die HAHAHA..
Lagipun Rayyan memang tak suke minum air manis pun...


The three of us...
Oooo kembang semangkuk muka aku ha...
Kelessss ko!


The mushroom soup..
Sedapp soup die...


Kami order set grill platter..
Yummy....
Sedappp..
Tapi kami makan tak habes..
Huhu last2 tapau bawa balik for dinner...
HAHAHA..

Tuesday, September 20, 2011

Rayyan mengorat!


Macam bese ektibiti wiken di kala bulan Syawal nie..
Open house.. open house dan open house...
Tapi kami tak terjah sume pun..
Mana yang sempat dan rapat je..
Tau je la, kesesakan jalanraya di KL ni..
Menyampah hokeh!
So mana yang dekat kompem kami sampai..
Yang jauh tu, tengok keadaan ...


Macam bese, gamba dalam kete harus ado...
Apa barang ada kamera ye tak..


Rayyan seperti paham..
Asal nak amek gamba, die akan senyum..
Takyah suruh dah..


Rayyan dalam cobaan mengorat anak membe ktorg..
Membe aku ni membe sekolah teknik dulu..
Kira membe aku  and hubs jugak la..
Dah kata ktorg satu sekolah MUAHAHAHA...



Ni la keje Rayyan..
Die suke berkawan tapi pastu nanti dikerjanye kawan die tu!
Cait!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails