Wednesday, March 30, 2016

Baru nk berganti setelah setahun lebih


Masa pindah ritu buat satu set langsir pesen eyelet. Mmg itu je satu2nya langsir rumah ni, heheh sudah setahun tak berganti. Actually masa beli langsir nk masuk rumah ni dulu, beli 2 set tp cuma 1 set je kita siap jait. Yg 1 set lg tersadai dalam plastik, ntah bila nk berjahit sampai la mak dah sound lelama reput kain langsir dok tersadai gitu.

Sebabkan dah beli mesin jahit, so kita pn asah la balik skill menjahit hehe mmg aim nk siapkan langsir yg dah lama terbiar ni. So gunting kain sesiap, one thing menyampah bt langsir ni, nk potong tu jenuh nk sukat sbb panjang.. Pastu bila jait kalau sliding door tu jenuhnya lahai nak bg lurus....

hasil bertungkus lumus 2 hari, siap la langsir sliding door ngn bilik atas. Mmg satu rmh kita amek kaler ni. Sliding door ni je 5 meter utk bidang kain 45 inci. kene potong 4 panel kain. Kalau amek lebar 60 inci potong 2 panel je....


Kali ni warna kelabu silver plak, tapi bt pesen biasa je, takde eyelet sbb kain ni jns tak sesuai nk bt eyelet....

Sblm jait langsir ni ada la g Kamdar sbb nk beli tape kepala langsir tu kan.. Ya allah cantek2 nya lahai langsir kt Kamdar kehkeh dah usha dah a few design nk tambah koleksi langsir rmh hehehe...Langsir ni at least kene tukar setahun sekali sbb lelama nnt die reput lak tergantung je makan dek matahari. Lgpun kita jenis bukan beli kain mahal pn, plg mahai RM15 semeter.... sbb satu sliding door je dah 5 meter, kalau satu rumah saya ni x silap kene 45 meter...


5 comments :

  1. Sliding door = 5 meter. Noted.
    Hari tu pergi pergi langsir depa kata kena 9 meter. Aku mcm tak percaya. Call mak, dia kabo 5 meter je dah cukup, tapi taknak percaya. Sigh. Beli jugak 6 meter. Hujungnya, ada banyak lebih kain, buat beg, sejadah pun masih ada lagi sobs. Itulah derhaka lagi tanak dgr cakap mak.

    ReplyDelete
  2. haaaa syantekkk. mesen mak dah masuk muzium malasnyaaa nak jahit langsir walopon langsir dah level kain buruk dah huhuk. beli siap kene ($_$) lebih Y__Y

    ReplyDelete
  3. Cantik lah langsir jue. Suka corak simple2 tak sarat macam tu..Kita ni dah 6 tahun pakai langsir same. Macam nak tukar baru je this year. huhu..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails