Friday, March 25, 2016

Tips Do & Dont jika travel ke Lombok

Saya tak pernah g Lombok ni, tp Lombok is one of bucket list dalam destination travel saya. Maybe annivesary ke 10 nnt ke boleh g honeymoon ke sana. Insyaallah jika ada rezeki. Masa cr info tentang Lombok ritu, terjumpa la Do & Donts ni. Saja nk share kat blog so that nnt sy boleh refer balik jika diberi kesempatan utk ke sana.

Hehe korang mesti perasan destinasi yg saya nk g seme nya nature based. Yup, saya bukan kaki sopim, most of the time sy travel sbb nk release mind and nak tgk keunikkan negara org . So sy akan pilih tmpt yg nature based. 













Pic credit to  https://www.facebook.com/travelsatudunia/

Satu lg tips saya nak share, kita kalau travel ke mana2 luar negara belilah insurans travel. Mmg betul dah ada personal insurans, tp selalunya tak cover kalau kat oversea. Benda ni penting sbb kita tak tau apa yg akan berlaku at least kita dah ada insurans tak de la if anything happen jenuh nk bayar bill medical. Kos perubatan di negara luar maybe lagi mahai dr negara kita bila dah ada forex exchange ya.




2 comments :

  1. Thanks share tips ni sis... Lombok sangat cantik. Sama la kita, termasuk dlm list juga! =)

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails