Thursday, September 28, 2017

Hannah Wafiyyah 10mo

Assalammualaikum. Dah 10 bulan usia si comel mama ni. Alhamdulillah membesar dengan sihat sejahtera, cargas. Wafiyyah spesel skit kita hantar taska, kalau abang dulu opah jaga, kakak pengasuh jaga tp adik ni kene masuk taska dr baby lagi.

Feeling hanar anak taska ni lain maciam. First day hantar lepas cuti maternity 3 bulan, jenuh la saya menages dalam kete, sampai opis bb sedih tinggalkan anak. Maklum la taska kan ramai budak, cikgu nya 2-3 org je. Risau kot anak terbiar. Pastu dgn kes2 kat taska yg pelbagai. Alhamdulillah Wafiyyah dijaga dengan baik oleh cikgu. Demam selsema tu mmg stendet la dh dok taska kan. Ni pn dah 2x admitted. Sekali sbb bronco pneumonia, sekali lagi sbb ciri birit.



Skang 10 bulan tgh gigih nak berdiri nak bertatih berjalan. Saspen je sbb fasa2 gini paling risau kalau dia jatuh. 

Jadi mama memang takde bt keje sgt dok rilek monitor dia je. Main ngn dia je. Ye la, masa takkan berputar kembali kan, time ni la syiok main gomol2 die, kang sekejap je dia dah besor dah takleh nk gomol2 sgt dah. Huhuhuhu. 


Wafiyyah kat umah opah ngn kazen dia dian and kakak  Sumayyah.



Bersua kembali sekian lama

Kesian kat blog. Lama tak hapdet. Being mommies of 3, bekerja, amat la sedikit masa yg tinggal untuk saya berilek2 menaip blog hahahha.

Dulu skop keje kat opis ada masa senggang, sempat la nak taip barang sebuah entri, now saya la gi meeting, saya la bt paperwork, saya la g site tgk projek. Dah tu mana masa free nya. Lunch hour kdg g aerobik atau masuk gym.

Rindu nk berblog, anak no 3 pn dah 10 bulan usia kehkeh last entri masa bersalinkan Wafiyyah.

Ok la pasni insyaallah akan rajin hapdet. Tp entri yg terkumpul sebelum ni kira haihaibaibai je la. kuikui simpan dalam hati sendiri je.




















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails