Friday, February 9, 2018

Trip Pert: SpudShed Market & Perth CBD Air BNB

Hari ke 4, kami check out dr rumah Kak Hazlina setelah puas explore Southern Perth. Kami menuju ke Perth CBD pulak. Sebelum bertolak, marilah kita bergambar dengan Kak Hazlina...
Ni la dia Kak Hazlina host kita, baik hati dan sedap2 masakan dia. Suka sangat dgn rumah Kak Hazlina ni, cozy dan tenang gitu.


Sebelum tu kami singgah ke Spudshed, Spudshed ni kalau kat Malaysia ala2 macam NSK atau Segi la. Barang basah sayur, ikan memurah sini, Spudshed tak macam Coles atau BigW, tak semua tempat ada. Kalau Coles mmg bersepah, rasa stp taman tu ada je jumpa Coles ni,

Meh kita tengok ... Tujuan asal nak beli air mineral, letak dalam kereta, kami beli sekotak terus, senang. Lagipun kalau pergi makan, kami tak order air mmg minum air mineral je. Atau air susu Dare.



Beras basmathi, murahhhhhh


Yogurt Chobani ni sedap sangat, kat KL RM8 sebiji. Sini murah ler kan hahha jgn convert. Yugurt ni hari2 bebudak nak, so kita beli je la,


Saja nk posing tgh groceries...


Tim tam murahhhh 99 sen je..


Budak ni hari2 makan strawberries sbb murah and manis gemok2 pulak tu.


Kopok ni sebelum beli kemain telek ingredient, dah kompem takde yg ragu2 baru beli. Beli 1 je skali sedappppppp ha menyesal. sbb bila jumpa kat Coles mahai, kat Spudshed sen sen je.



Susu ni pn sedap. Kita mmg setiap kali singgah memana kedai, beli susu. Bebudak suka minum susu sini. Kat Mesia pn suka, cuma mahai. Nagis mama nak beli fresh milk, sekotak 2liter tu sehari je boleh habis.



Lepas beli brg kat Spudshed, terus ke homestay AirBnb kami. Host dah sesiap bgtahu mana nak amek kunci and passcode so takyah la sesuah nk cr host lagi. Follow je instruction.

Ni la homestay kami untuk 4 malam berikutnya




Memang selesa sangat utk kami berlima. Ada katil queen and sofa bed. Bilik pn luas


Ni la dapor yg saya memasak sepanjang di sana, Selesa, pinggan mangkuk, pisau, periuk nasi, kettle, microwave complete. Peti sejuk pn ada.


View sepanjang jalan dr rumah Kak Hazlina.. Walau rumput tp lawa. Geram.




No comments :

Post a Comment

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails