Thursday, December 1, 2011

Sibuk

Huhu minggu ni memang tak buat entri pun..
Sangat sebok ke sana ke sini..
Sebabnye next week kene pergi China for training untok 2 minggu..
Huwaaaaa tinggalkan anak lagi..
Itu la part yang paling sedey sekali..

So minggu ni sebok uruskan visa, baju sejuk, kasut, kelengkapan makanan..
Ceh gaya macam nak dok sebulan..
Terpaksalah.... Aku ni kampung sikit, tak makan itik panggang segala ni, makan ayam je..
So bagi menghadapi sebarang kemungkinan tok aku kelaparan baik aku sediakan stok makanan jugak...

Tix flight pun dah ada..
Akan naik MAS sampai Hong Kong, then baru gerak ke ShenZhen..
Huhu time taip ni rasa sedeynye nak tinggalkan anak..
Huhuhu kan best kalau boleh bawa...
Sebenarnye kalau nak bawa, boleh aje....
Cuma kesian la plak...
Pergi lama, musim sejuk plak skang..
Takot kalau Rayyan demam, mana hala hospital nak dituju..
Kang aku nak training pun susah hati...

Apapun, kene riang ria kan hati kan..
Niat tok mencari rezeki, belajar tok majukan diri..
Insyaallah, Allah akan memberkati setiap langkah aku...

Tapi aku benggang betol bila da orang kata, sanggup pergi tinggal anak...
Huhu betollah orang tu tak paham bahasa...
Aku bukan pergi suka2, pergi sebab tuntutan keje..
Kalau aku tak mantapkan skill teknikal aku, macam mana aku nak naik pangkat????
Nak naikkan taraf idop ekonomi keluarga????
Macam mana aku nak ubah sume tu?
Bukan ke Allah berfirman " DIA takkan mengubah nasib hambaNYA kecuali hambaNYA sendiri yang berusaha"...
Aku sedang berusaha la ni..
Tak paham ke?
Ingat aku pergi sana suka2 joli2 katak tinggal anak tinggal somi..
Pleaseeee la,  come on....
Kat mana pun aku berada, as long aku sedar sape diri aku, isteri orang, ibu orang..
Doesnt matter la ...

Takpe la, Allah know better...
Terima kasih kerana memberi komen begitu..
Sesungguhnya komen orang itu telah memberikan saya lebih semangat tok majukan diri dan famili saya...




6 comments :

  1. cari rezeki gituler.. gud luck yerk kat rantau orang... betoi kena preparelerkan....

    ReplyDelete
  2. part paling x best of kos sbb kena tinggal anak...hurm

    ReplyDelete
  3. Buat x tau jek kat org yang bercakap tu.. Rezeki masing2. Yang penting hubby and family faham..:)

    ReplyDelete
  4. kejam betol org tuh.. kita ni kalau bab keje nak elak mmg kita elak.. tapi kalu x leh elak tu nak buat mcm mana.. dok keraskan hati jerk laaa

    ReplyDelete
  5. x suka org yg ckp cmtu..kita g sana kerja kot..

    ReplyDelete
  6. betul setuju..good luck ye juelee

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails