Wednesday, January 8, 2014

Register sekolah rayyan

Masa habes pantang ritu ktorg gi register sek Rayyan.. Actually entri ni dah lama terperam, baru nak publish.. Gasak la situ kan....

Ktorg masukkan Rayyan Tadika Cina Twinkle Star kat area rumah mak aku je.. senang skit, bk sekolah papanya amek terus hantar gi rumah opah... Sumayyah lak, ada jiran satu lorong jaga.. Kira terpisah la adik dan abang... Terpaksa lah, nk buat cane.....

Lepas register, dapat la buku2 seme... Terkejut gak, 4thun pn ada buku... Ingatkan tadika 4 thun banyak main2 playskool gitu...



ni la buku2 yg ada.... Tanya2 gak silibus kat situ, best pulak rasa tadika ni sbb bukan belajar je, ada tekankan aspek kehidupan, contoh ada kelas music, ada la tanam2, pastu macam biasa la lawatan sambil belajar, sukan etc....

motip ktorg masukkan Rayyan tadika seawal 4thn ni bukan apa, nak kasi die bergaul dan berkawan... kesian dia duduk rumah opah takde kawan.... tu yg lasak jadinya.... sekurang2nya dah berkawan ni kurang la skit lasak kat rumah tu......bukan la nak suh die belajar sgt pun, kesian budak2 4th dah kene pressure belajar.. biarla die enjoy dengan kehidupan kanak2 dia... Belajar skit2 sudah..... Aku dlu pun umo 6thn baru msk tadika hihihi.....


4 comments :

  1. Yup..biar dia mmbesar scra naturally kan..bdk 4-5 tahun xpyh nk push sgt belajar..main2 tu pun act dh blh menjana otak dia..

    ReplyDelete
  2. budak2 sekarang kalau pergi sekolah advance tak macam kita dulu2. raina buku sekolah dia ada 20 buah. aku pun terkejut apasal banyak benau buku sekolah dia. siap ada subjek sains dengan komputer. aku dulu tadika mana ada subjek sains dengan komputer ni

    ReplyDelete
  3. budak2 sekarang kalau pergi sekolah advance tak macam kita dulu2. raina buku sekolah dia ada 20 buah. aku pun terkejut apasal banyak benau buku sekolah dia. siap ada subjek sains dengan komputer. aku dulu tadika mana ada subjek sains dengan komputer ni

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails