Tuesday, April 8, 2014

Pizza terbaikkk

Ritu pegi Farm In The City, kononnya balik tu nak lunch Nasi arab area seri kembangan skali dah terlepas sampai ke Puchong peginya... Budak2 plak elok tido dalam kete, kepenatan  agaknya.. So ktorg terus je la balik rumah, sampai area rumah tak tau nak makan apa... makan nasi macam tak menarek kedai yg ada.. Jejalan kat shop lot Bandar Permaisuri jumpa kedai Pasta & Pizza.. Kedai ni deret Speedmart 99... Habi ajak makan situ, memula macam was was takot tak sedap or mahai.....

Tapi kita just try la... masuk restorant die agak cozy la, best je, tenang, tak ramai orang... Ambience pun sejuk je... Kalau bawa anak takde la segan sangat berhiruk pikuk hihi.....


Nampak tak muka budak berdua tu mamai, kene kejut bangun nak makan.....
Kami order piza satu pan...  Harga Dalam RM15 tapi yg speselnya kt boleh customize piza kita, kira macam nak add on ayam, cheese, sayur ke apa.. Rikuest je....


Pizaa kami dah sampai..... Amke yg flavor 4 cheese then top up dgn chicken chunk... Ya allah, sedap sungguhhh.. doh die lembut sangat, dan die punya topping pun terasa2 di lidah... Pizza hut ngn dominos takleh celen la....
Roti die pun tak tebal tak nipis, just nice gitu....


Utk kanak2 die siap servekan pinggan  sudu plastik ikea hihihi.. Ini bagus takde la bising berlaga2 pinggang mangkuk...


Mama plak order creamy salmon pasta... Ini lagi superb sedappppp... Creamy and sangat la nyum nyum.....
Berebut2 makan dengan Rayyan hahah...


Secara overall saya boleh rate restorant ni 5 bintang... Mmg sedap food die, owner die ada kat kedai masa tu, org Italy, tukang masak die sorang je, org Iran... Die akan masak depan kita kira tempat masak die open space area la.... 

Saya rate 5 bintang sbb tempat die cozy nyaman tenang etc.. Food pun sedap, pastu waiter sangat polite and jaga customer. Lepas kita habes makan siap tanya, hows the food, ok ke tak.. bagus kan gitu???

Dalam kete dok borak ngan hb, punya dah lama dok sini tak pernah try ekdai ni, rupanya sedappp so lepas ni dah tau dah nak makan mana kalau tingin mkn pizza... hehehe...


5 comments :

  1. bandar permaisuri???
    apa nama kedai beb?? eh, entry farm in the city mana? aku nak antar proposal kat ekwan ni

    ReplyDelete
  2. amboi sedapnye nampak.
    pizza tu menggode kitew ler :)

    ReplyDelete
  3. melelh dah air liur ni hihii tgk piza ja perut dh berlagu..sedap2

    ReplyDelete
  4. Hubs xmkn pizza..mmg hardly mkn pizza..sedih!!!hehe

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails