Wednesday, November 19, 2014

Registration Rayyan @ Dzuliman Little Khalifah


Last week kitaorg dah selamat register kan Rayyan masuk preschool Dzulliman Khalifah. Dzuliman ni byk branch, dia ala2 Little Calliph, Brainy Bunch, Smart Reader gitu la.. Tapi die based on islamic so mmg memberi penekanan yg lebey pd asas2 islam... Tu antara sbb kami bertukar dr tadika cina ke tadika ni... Kami daftarkan Rayyan kat sini utk pre school half day, petang day care.. Tapi ptg tu ada kelas amali solat dan qiraati.... Monthly fees dia dalam RM450, agak mahai bagi kami.. Tapi terpaksa la, sbb kami nak masukkan die tadika dekat dengan opis.. Tak banyak ada choice.. Nak masukkan KEMAS minta slip gaji plak, tentu2 tak layak huhuhu so terpaksa jugak la hantar tadika yg agak mahai ni, bukan sbb kami ni mampu sangat. 



Skali ticer bg list nak bayor, haaaaa rasa ternganga sekejap... Almost RM2000.. Tp ni termasuk monthly fees Dec 2015 dan Jan 2015.. So tolak tu, kira total res yg sebenar RM 1100 gitu la... Tetap la mahai, macam masuk universiti dah kekdahnya... Sistem pendidikan makin mahai skang, so kene la menabung utk pendidikan anak2....

Tadika ni dekat je ngan opis saya, so senang la nak g jenguk.. Mayyah plak maintain babysitter lama, tunggu 4 tahun baru masuk sini.. Hihi ...



4 comments :

  1. Tengah sibuk-sibuk survey tadika untuk Nashriq jugak. Ada jumpa 1 tadika islamic base, Tadika Iman ELC. Tadika sampai 11.30 (RM170), pastu Aishah minta sambung day care sampai pukul 2.30 sebab ada kelas mengaji dan solat Zohor. Monthly siap daycare dalam RM330.

    Err Jue, tadika Cina bagus tak?

    ReplyDelete
  2. Kan..dasat tadika2 skg mmg semuanya mhl..msk sek je free cuma sediakan keperluan sekolah je

    ReplyDelete
  3. Dzuliman mana ye?

    ReplyDelete
  4. Tadika Iman ELC mana? Johor ke? Anak saya dulu di Iman ELC. sangat2 bagus silibus untuk anak 2tahun. cikgu yang berpengalaman. tapi skrg saya sudah berpindah ke selangor. walaupun banyak tadika yang established, agak risau juga sebenarnya. skrg sedang survey little caliph, dzuliman dan genius aulad

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails