Monday, August 3, 2009

Rindu kamu kamu dan kamu....

Sabtu ari tu aku pergi ke majlis akad nikah Iemah. one of the 8 sisterhood.. Kendurinya simple je, Iemah selamat dinikahkan dengan Saiful, dan insyaallah minggu depan akan fly ke South Africa mengikut husband. Huhuhu jauhnya dengan Iemah mesti aku akan rindu giler ngan budak neh. Die neh memang tempat mengadu yang best la bagi aku. Sentiasa memberikan aku hujah2 yang betol dan waras bila aku mengadu masalah ngan die. Sangat matang dalam berfikir.

Sungguh tak sangka Iemah nikah dulu. Papehal aku tumpang happy sebab salah sorang dari bestfriend aku dah selamat menjadi isteri orang. Aku akan sentiasa doakan kebahagiaan mereka.

Aku pergi ke kenduri Iemah ngan Azreen, Mawar dan Liza. Tau lah kami neh bila berjumpa memang kecoh la, rasa cam nak tercabut bumbung kete Azreen tuh. Hahaha. Tapi aku happy. Happy sangat dapat jumpa depa. Rasanya dah lama tak jumpa secara beramai2 camni, last hang out masa pergi Desa Water Park awal tahun hari tuh.

Masa kat rumah Iemah, lewat sket baru Take & husband wif baby Aqil sampai. Termasuk lah Saz yang lambat hahaha. Lambat tuh memang sinonim ngan Saz la. Dari zaman belajar sampai skang tak berubah lagik. Isk isk isk... Kalau ikotkan tak cukup 8 orang, Hani takde. Maklumlah die kan mengajar kat nun Utara, kursus plak tu skang so tak dapat la nak sampai ke kenduri nie. Tak pe Hani, kami tetap ingat kat hang, walaupun hang jauh di mata tapi tetap dekat di hati... Salam pelok ciom dari kami.. Muah.. Muah...

Layan gambar arrr.. Untuk tatapan Hani yang jauh....

Neh anak kak Zah, baby Bella panggilannya.. Sangat comel.. Boleh plak aku tengah makan cendol, die bantai terliur. Siap beriya nak pergi kat aku nak capai cendol.. Haippp.. Mana boleh... Baby minum susu je mana lah minum cendol neh. Sat gi sakit perut aku plak yang nak menjawab kat ibu die.. Huhuhuhu.. So kesian die telan air liur tengok aku minum cendol..

Dah la tu, pandai posing lak tu. Pantang ada kamera comfrim bulat je mata hahaha.. Pengaruh sape neh eh? ibu ke ayah? Ngee~~~



Baby Bella.. yang sebelah tuh super baby Liza.. hahaha... Ko tengok la, ada ke die nak makan tangan baby Bellah.. Haipppp... Nakal wooo baby Liza.. pls pls pls....


Baby Aqil... Yang kejenya tido je sepanjang majlis. Puas lah aku cucuk pipi die suh bangun tapi mata die tatap pejam je.. Gerammmm aku tengok.. Meh la bangun main pok amai amai...

Kami beramai2... Hani takde, tapi ada Kak Zah bersama baby Bella yang cumell.....


Bersama Iemah buat kali terakhir die kat Malaysia nie.

Iemah, I love you... Mmuuuahhh... Mesti aku rindu giler kat ko, masa ko g German dulu pun beriya aku nageh huhu sebab nanti aku dah takde kawan nak lepak kat kolej.. Skang nie pun, aku tetap sedey walaupun dah jarang jumpa. Thanks for this friendship.. Sayang ko Iemah.... Ilebiuuuuuuuu......



Pasangan yang diraikan.. Saiful dan Fatimah. Sama cantek, sama padan.
Saiful, please take care of my friend. Love her with all your heart.



Kami yang kecoh giler... Aku tak tahu la, memasing dah kawen, ada yang dah jadik ibu pun, tapi bila jumpa lupe diri lak kejap. Perangai kembali seperti kanak-kanak. Hahaha.. Husband2 sekalian sila bawa bersabar..

Tu je, secara overall.. Aku happy sebab Iemah dah nikah dan happy dapat jumpa kekawan ku yang tersayang... Love you all.... You all make my day!


9 comments :

  1. tahniah iemah..

    ni majlis tertutup ke apa..? ehe, apapun smoga berbahagia hendaknya..

    ReplyDelete
  2. haa..anak aku sampai jaa umah melalak tak hengat dunia...semua serba tak kene..ms majlis tuh bukan men tido sepanjang majlis..ibu die pon ape lagi berlagak bujang laa kan bile da jumpe kawan2..hahah!!!
    iemah n saiful sgt sepadan...muke same plak bile aku tgk dalam gmbr...iemah, take care!!!jumpe bulan 12 nih harap2 da boyot!!!ekekek....~

    ReplyDelete
  3. haa..anak aku sampai jaa umah melalak tak hengat dunia...semua serba tak kene..ms majlis tuh bukan men tido sepanjang majlis..ibu die pon ape lagi berlagak bujang laa kan bile da jumpe kawan2..hahah!!!
    iemah n saiful sgt sepadan...muke same plak bile aku tgk dalam gmbr...iemah, take care!!!jumpe bulan 12 nih harap2 da boyot!!!ekekek....~

    ReplyDelete
  4. weiii imah nak g oversea wat ape?? brp lama?? aku msg imah x bls pon..bz agaknya..jd kwn2 sila la jwb..dia g bape lama?? hhuhu~~ sedey ar tgk gambar2 ni..aku xde...huhkhukhuk..emm imah sorry sgt2..kalo ko bc komen aku ni..aku seronok sgt ko da kwen..tp mtk maaf sbb xdpt hadir..huhu~~ aku kat perlis masa tu..xdapek den tlg..adeii dah2..xleh komen lebey2..nak teriak lak!

    ReplyDelete
  5. sha dok membace namenye lemah...rupanya iemah...eehehhe...ehehe..sowi jue! lawa kawan jue nieh:)

    ReplyDelete
  6. pegang baby..amik berkat yer ;)

    ReplyDelete
  7. sorang2x kan kawen..apa kan jadi pada 8 sisterhood ituh?haha...baby aqill..baik je kan masa ada majlis..macam pokcik dia gaakkk

    ReplyDelete
  8. lawanye pantin, xlama lagi orang tu plak nek pelamin.heheh

    ReplyDelete
  9. hehe thanks JU. sorile ni baru ade masa nk bertenet da lama bca entry ko.alhamdulillah da selamat kt south africa..
    aku pun tak sangka igtkan ko kawen dulu tup2 aku pulak hehe tkpe aku ni kire special case la kan. sedih tak dpt hanging ng ko tp tkpela wp ku sudah berpunya namun hatimu tetap ade kamu cewahhh hehe
    to hunny bunny: aku tak dpt pun lah msg ko...siang malam ku menanti namun hmpa...tp tkpelah mungkin ko tersilap ko..jgn tak dtg pulak majlis aku nt k..miszz u lahhh

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails