Wednesday, April 28, 2010

Honeymoon @ Redang Part 2

Salam..

Gambar intro, feeling2 cuti2 kat Gold Coast...

Minta ampunnn bukan sengaja nak buat part2 nie, tapi skang ni still tak energetic lagi, so tulis blog pun kekadang dah penat.. Maklumlah tulis time malam, so tulis separuh aje la.. Tu yang kene ada sambungan bagai...

Day 1

Ok la cete hari pertama di Redang, sesampai jejak aje tanah Pulau, terus berlari ke toilet... Muntah habes segala nasi lemak yang aku makan kat Jeti tadi...

Pastu kami bergerak ke chalet.. Ktorang dok chalet bese2 je, idok ler mewah mane.... Since awal Mei nanti kami nak bercuti2 obersea pulok (eceececcee obersea tu) ... Tapi aku puas hati la ngan lokasi chalet tu, betol2 tepi laut, kafe makan betol2 atas laut... Time makan memang best la, angin bertiup, bunyi ombak, kalau makan malam tu lagi romantik bertemankan matahari tenggelam.. Hehehe


See..... yang kat belakang tu la chalet weols... Betol2 tepi laut, atas laut lagi.... Best! Turun sket je tok snorkelling dah leh nampak ikan berenang2...

Sampai aje letak beg, terus g lunch.. Disebabkan keadaan aku yg morning sickness aku rasa masakan chef die tak sedap langsung huhuhu ke sebab aku yg memang takde selera... Pas makan weols rehat2 jap dalam bilik, petang tu ada snorkelling trip tapi penat naik bot yg tadi pun tak hilang lagi.. So weols just decide nak mandi manda di tepi pantai aje.. Lagipun kat tepi pantai tepi chalet weols tu je dah leh snorkelling, banyak giler ikan2 kat situ.. So tak payah la ktorg naik bot g snorkelling petang tu.. Just chilling around pantai kat chalet tu aje....

Hubby yang memang 24 hours nak snorkelling aje.... Suke betol hubby...


Oooo pakej yg ktorg amek ni not included fee tok google/mask and life jacket so kene bayar another RM 20 untuk sewa.. Tak kesah la sebab it just on time rental, so selama 3 ari aku nak bersnorkelling it je la sewa nye...


Kat sana buaian gini memang bersepah2 la... sonok je berbuai, angin pun syiok aje.. cuma riso kot buah kelapa jatuh menghempap kepala aje la hehee..

Pompuan yang sangat suke pantai... Ooo itu topi baru okeh.. Beli kat Jeti hehe... Kaler merah uuuu..


Pas habes berjimba di pantai, naik mandi tukar baju semua ready for dinner.. Malam 1st nie dinner kami adalah BBQ hehehe...

Depan pintu bilek, siap2 nak g makan lepas tu nak jejalan...

Makan sambil ditemani bunyik ombak, angin dan sunset...


Menu BBQ....


Aktiviti malam adalah tido sebabnye memasing kepenatan yg melampau...

Day 2

Hari kedua ni after breakfast ada snorkelling trip.. So weols join snorkelling trip nie, pagi ni tourist guide bawa ke Taman Laut.. Giler best snorkelling kat sini.. Ikan cantek2, corals pun lawa2..

Hehehe yang paling best aku bukan berenang pun, aku dok pegang la Encit Lee so die yang berenang.. Hahaha kesian membe penat membawa duyung....

Balik dari trip nie terus gi lunch... After that kol 2 ada lagi trip snorkelling tapi kali ni aku tak nak gi dah.. Aku dah penat, pepaham la ibu ngandung nie cepat penat.. So Encit Lee p la ngan kawan die.. Aku just dok bilek tido hehhee...

Around kol 4 die balik, weols pun turun lagi bermain air di pantai around chalet je... Main la air puas2 since besok dah nak bk kan.. Beli roti ikan, berenang2 ikan datang kerumun.. Siyes best giler, macam piranna pun ado.. Siap geget jari aku tu...

Ikan kat tepi chalet... heheh kat Taman Laut aku tak bawa kamera...

Aktiviti malam cam bese, jejalan then tido.. Dah nama atas pulau apa aje yg ko leh buat .. Lainlah kat Langkawi, leh la shopping bagai...

Aktiviti petang... Wajib buat nie kalau gi pantai.....

Entri berikut Day 3 plak.. Penat dah..


3 comments :

  1. hehe aku pun penat baca. syiokknye!! ni bt aku lebih x sabaarrr

    ReplyDelete
  2. sy x smpt honeymoon pun.huhu...

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails