Thursday, August 7, 2014

Syawal ke2 balik Perak pulak

Macam biasa la, if raya pertama Penang, raya kedua pepagi akan gerak bk perak plak. Perak ni rumah opah saya, memang mak ngn adik adik seme beraya kat sana. Selalu pepagi kol 9 dah gerak tp kali ni lewat sket sebab habi nk lunch dulu, so pagi dia bawa mil g pasar beli ikan, then mil masak asam pedas, bakar ikan pari, goreng sayur... Lepas makan baru gerak balik perak...

Anak dara ni macam biasa, dialah org paling awal disiapkan... tapi tak riso comot sbb dia tak main kotor...



Sampai ckup time, sementara tunggu nenek masak, tengok2 dua beranak ni dah enak beradu ha...



Lepas lunch terus la kami gerak, adik memang letak dalam carseat. Tak daya mama nak pegang, kalau pegang tak diam dia, kejap nk ke depan, kejap nk ke belakang so kita biar die dok dalam ni,  baru aman sket..


Journey ke perak smooth je, tak jem so 3 jam dah sampai dah hehehe...


Nampak tak anak dara belakang tu dah lalok nak tido? hihi ni yg best, kalau letak car seat die mmg lalok je nk tido...


Si abang macam biasa la, dia dah amek alih tempat mama.. dok sebelah papa, tp bukan teman borak, teman tido hahaha...



Sesampai perak, menu hari raya rendang seme dah licin.. yg ada laksa, tempoyak daun ni ngn sambal ikan bilis petai mkn ngn pulut... Perghhh sedap sangat ni... seme menu peberet saya... makan mmg tak pandang kiri kanan dah...




Malam seperti biasa, ktorg ada BBQ raya.. tu mmg agenda setiap thn, tak pernah lagi miss... Meriah sbb ramai, total dalam 30 lebey satu rumah, anak cucu cicit opah seme skali....


2 comments :

  1. bila reramai famili balik, acara bbq paling syok kan hehe

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails