Hari ni nak share resipi simple, ni boleh jadi bekal and frozen dalam peti.. So pepagi nak bt bekal anak goreng je....
Nama resipi ni seafood Crab Roll amboi hai nama haha suka ati je bagi nama ni....
Bahan2.
1. Crabstick dihiris halus
2. Timun Jepun hiris halus
3. Carrot hiris halus
4. mayonis
5. telor
6. Breadcrumb
7. Cheesedale
1. Roti gardenia tu, potong tepi2 yg warna cokelat tu.
2. Crabstick tadi kene celur dulu separuh masak then gaulkan dengan carrot and timun yg dah dihiris tadi.. Gaulkan bersama mayonis kalau nak epdas2 sket campur la pepper.. Tapi saya tak letak sbb Rayyan tak makan pedas.
3. Bahan yg dah digaul td letakkan atas roti, susun banyak mana kita nak...
4. Letak cheesedale kalau nak cheezy. Kalau tak letak pun ok..
5. Then gulung, pastu celupkan ngan telor td pastu baru golek golekkan atas breadcrumb...
6. Boleh simpan frozen dalam esbok, tahan seminggu ni... Pagi2 nk makan goreng je, goreng kejap je, sampai breadcrumb tu warna keemasan...
Mudah kan? If taknak letak crabstick, boleh je ganti dengan hotdog, sardin ke.. ikot kreativiti memasing ye....
Sedapnya...tq share resepi...
ReplyDeleteSedapnya...tq share resepi...
ReplyDelete