Monday, March 16, 2009

Books, books & books.

Welcome Home.. Lama rasa tak memblogkan diri..

Hari nie saja nak cete2 pasal buku dan saya.. Saya dan buku mempunyai 'bond' yang sangat kuat. Ye, seperti ikatan hati antara dua kekasih.. Tidak boleh dipisahkan dalam apa jua situasi dan cara.. Tapi saya bukanlah seorang ulat buku di sekolah dulu, saya benci baca buku Sejarah dan mengantok secara tiba2 bila buka buku Kimia hahaha mungkin masa tuh saya masih belum menghayati nilai Sejarah & Kimia tuh..

Hari Jumaat lepas, habes je waktu keje cepat2 saya berlarian ke kereta dan terus drive ke Mid Valley.. Tahu kenapa? Saya nak pegi berjumpa kekasih hati kedua saya, MPH! Hahaha mesti terkejut? Kan saya dah cakap, buku dan saya mempunyai ikatan hati yang kuat...

Apabila saya runsing, sedih, serabut, stress yang melampau, MPH adalah tempat faveret saya.. Wanita laen mungkin berminat menuju ke butik Coach mencari handbag, butik MNG mencari baju tapi saya mencari buku la pulak... Bukanlah saya tak berminat dengan handbag, blaus dan kasut2 itu semua.. Sumpah saya SUKA SANGAT handbag, kasut & baju.. Buktinya almari saya skang dah tak muat..

Tapi bila dalam keadaan stress mood untuk membeli barang keperluan peribadi tadi secara automatik termati.. Rasa nak cari buku je dan terus membaca dan terus hanyut dalam pembacaan saya.. Nampak? Membaca itu memberi ketenangan pada saya kerana saya akan berada dalam dunia saya dan buku itu.. Hahaha psiko betol lah saya neh... Saya suke sangat berada di tengah2 timbunan buku2, indah betoi la perasaan itu, tak dapat digambarkan...
Psiko.. Psiko..

Hahaha akhirnya pada hari tuh saya telah memrembat 3 novel...

Ha baru gumbira hati ini, dah dapat kekaseh hati.. Hmm Encit Lee dengar neh makan hati la die, kene bertarung ngan buku2 neh hahaha TAPI
'jangan riso sayang I love U more dari buku2 neh..'

Men From Mars, Women From Venus dah lama nak beli tapi mahal sangat kebetulan ada less 25% hari tuh terus saya sambar satu.. Actually its kind of motivation books on how to built communication wif your partner.. Tau je la secara fizikal pun lelaki dan wanita memang dah berbeza, apetah lagi dari segi emosi.. Masa kursus kawen hari tuh pun, penceramah tuh cadangkan baca buku neh untuk lebey mengenali pasangan anda.. How women and man adapt in conversation.. Hehehe persediaan.. Persediaan...

The Kite Runner neh dah lama nak beli jugak dan akhirnya dah dapat so pasneh akan khatam & will preview to all of you.

K la, nak p tulis database guest list.. Ayah saya dah bising suh start tulis database guest list so that nanti tak kelam kabut.. Yes, ayah saya memang seorang particular dan tertib OK.. Segala-galanya haruslah mengikut aturan.. Tapi takpe, saya suke!

6 comments :

  1. waaa Men From Mars, Women From Venus tu mmg besh...slalu curi2 baca kat kinokuniya...giler kedekut haku neh...oit ada tag di blog saya...sila la buat..

    ReplyDelete
  2. buku novel Alaf21 takde ke dik? ihikss

    ReplyDelete
  3. ekeke jue tak beli da buku dari penerbit alaf21

    ReplyDelete
  4. ulat buku ni bagus jugak...
    dpt luaskan minda...

    ReplyDelete
  5. weih. kite runner best malatop! lg best kalu tengok muvie dia.

    nnti review becareful what u wish for tuh ek!

    ReplyDelete
  6. Hello! I'm newbie in Internet, can you give me some useful links? I know only about Yahoo [url=http://yahoo.com]Yahoo[/url] http://yahoo.com Yahoo

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails