Tuesday, March 10, 2009

Koleksi pinggan mangkuk



Hahaha sebijik macam makcik2.. Apa kes?

Semenjak nak kawen neh mind aku asyik pikir nak kumpul barang umah je.. Ini adalah barang umah pertama yang aku beli, set pinggan mangkuk hehehe..

Acik suke giler set ala2 English Style neh.. Dan RM nye pun cantekkkkkkk... So bile ada peluang neh, aku ngan mak aku pun beli la... Emak punye lengkap la satu set for dinner set & tea set.. Aku beli tea set cukup la, itu je yang makcik mampu hehehe....

Kalau nak beli peti sejuk ke mesin basuh macam pelik la plak.. Mane aku nak campak barang2 tuh sume sementara sewa uma so beli pinggan je la dulu.. At least ada kan?

Berselera la aku makan tengok bunga2 di pinggan hahaha.. Erk ada kaitan ke?

Hoooo tak sabar nak ada umah sendiri, leh hias ikot kesukaan hati ini.. Kalau umah mak, tak berani la kan nak make over lebey2.. Taste tak sama.. Hikhikhik...


8 Dari Hati ke Hati:

Ena said... Best Blogger Tips

KALO CAMNI TAKLE NAK KASI PEZEN TAWEN PINGGAN MANGKUK LA SEBAB ORG TUH DAH ADE KOLEKSI IHIKS..

amizah said... Best Blogger Tips

suker...suker...akak suker gak benda alah nie....dan akak sekarang nie dok mengumpul sebanyak mungkin koleksi vantage....dan bunga vantage pun akan suker bunga tu....set pinggan nie mahal benor la...sayng nak pakai...pakai hari raya jerrr...boleh?????

~ mizzAmy ~ said... Best Blogger Tips

~ dah siap beli pinggan mangkuk dah ni. ~

Zeti said... Best Blogger Tips

uii advance dah mak cik jue ni. bagusla tu beli siap2 nanti tak yah sibuk2 nak beli. ape benda brand pinggan ko tu. vintage? vantage? nampak cantik. brape RM ar ko beli?

Chekgu BaniHassim said... Best Blogger Tips

wah wah..
semangat nk jadik isteri dah nih...
nk ade rumah sendiri...

bagus2...

pingan2 tu simpan ke pakai??
ke nk buat tukun tiruan satu hari nntti?? :P

hangjebat a.k.a Amirul Adlee said... Best Blogger Tips

mesti la tok digunakan.. tapi berape kali je la setahun.. kalo makan harian guna pinggan plastik je.. kot kot gadoh nanti tak la sakit sgt kene baling dgn pinggan yang mahal2 jenuh nak beli lagi~

Fatima Saiful said... Best Blogger Tips

perghhh!!!!aku baru tgk katalog vantage nih.arge semua rm490 ke atas....itu pon selambe kat katalog tuh tulis harge murah dan berpatutan.ceh~
yg set ko nih jue mau nye rm1k!!!!!!!!!!!!kalo aku jue, sayang nyer nak gune~mmg jadi perhiasan laa gamaknye kat dlm lemari.heheheh.....but anyway, nak cakap...set tuh mmg CANTEEEEEEEEEKKK sangat!and set pinggan mangkuk jgn riso...mesti ramai kasik hadiah nanti.aku tuh ade 3 4 set tak bkak lagi adiah.hohohoh~maybe sebab tak duduk umah sendiri lagi laa kot.tak guna lagi.hehe...sep tol!

lily lotus said... Best Blogger Tips

wow! nice taste..english style yeah


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails