Monday, April 27, 2009

Sebelum dan Selepas kawen..

Kehkehkeh lawak lawak... I dapat nie dari emel, gelak terbahak bahak haku pepagi buta... Giler lawak, tapi thats the realiti which happened around us sometimes.

Yang kaler merah adalah adegan sebelum kawen masa lovey dovey gitu...
Yang kaler hijau adalah adegan selepas kawen yang mane tetibe sume berubah.. Caittttt

1. ANGKATKAN BEG

Come sayang, let me carry the bag 4 u. Kesian u...

Beg u pun u malas nak bawa. Lain kali jangan bawa beg ah!

2. TERSUNGKUR BATU

'Sayang, intan payung, you ok tak darling? Bodoh punye batu!P dok tengah jalan buat pe'

Jln betul2 la! Buta ke? Mata letak kat mana? Lutut? Batu tu macam besar pun tak nampak!

3. PAKAI SEXY

Lawanye u pakai baju ni. Seksi! Turn on I, macam nak gigit-gigit you sekarang jugak!

'Ni ape ni, tetek terjojol, nampak longkang! Dengan babat lemak berlipat-lipat! Tak malu eh?'

4. MANJA DI PUBLIC

Manjanye syg i ni. Cium sikit sayang! Firm nye pipi you! Gebu!!!

Oi! Org tgk ah! Tunggu balik rumah bole tak? Tak malu eh orang tengok?!

5. KEMPUNAN

U nak makan burger ramly yang kat JB tuh? Ok, besok i turun JB belikan eh syg...

Burger McDonald pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!

6. KECANTIKAN

Cantik nye you hari ni. Eye shadow you lawa la! Berseri-seri muka you!

Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau! Bulan2 asyik beli make up je!

7. KEKAYAAN

U takde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tak menjanjikan kebahagiaan.

Tu la, dulu tak nak blajar betul2. Skrg baru nak menyesal! Duittong sampah bulan nie camne??

8. SEX

Kalau kita kawin, hari2 i nak main dgn u.

Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal!

9. KESABARAN

Sudahlah syg, jgn merajuk. Sorry eh Sayang. Memang salah I. I ni boipren tak guna! Jangan merajuk lagi ye Sayang.. I minta maaf. Maafkan i eh?

Salah you, you nak suruh I cakap Sorry! Banyak cantik muka you! Dah buat salah tak nak mengaku. Tau nak merajuk je. Awak punye pasal ah! Tak kuasa aku!

10. MASAKAN

Sedapnye u masak (walaupun tak sedap)

Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?

11. DUIT NO PROBLEM

Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal takpe lah, skali skala...

Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pak kassim lagi sedap. Tak mau ah!

12. LUV PEGI LUV BALIK

Bye syg, I luve u too. Muaks! Miss u lah syg. (Padahal baru tadi jumpe)

Ah, ok bye! Tak bole lah. Kawan i ade ni! Bye la bye la!

13. PENGORBANAN

Takpe Sayang, I tak kisah. I sanggup buat apa saja untuk you. Lautan api snaggup kurenangi, I fetch you later eh?

You ni, takde kepala otak ke yang I ni penat baru balik kerja. Apa salahnya you balik sendiri. Manja sangat ah!

14. JUMPA LAMBAT

Takpe Sayang. Asalkan you selamat sampai

Takpe la. Da biasa da! tak jumpa pun takpe.

15. BUANG ANGIN

You kentot eh sayang? Hehehehehe! Cute la you ni! *cubit-cubit*

Oi, asal bole kentot je eh! *pukul-pukul badan*


Giler busukkkk ahhh kalau benda nie really happens. Tak boleh ke sebelum dan selepas kahwen maintain je lovey dovey gitu.. Kalau sebelum kawen boleh cinta 100% kenapa lepas kawen tak boleh?


Notes to Encit Lee:
Sayang, please treat me well lepas kahwen taw jangan change jadik camni ye.. Not good.. not good... Lepas kawen harus lah lebey banyak kasih sayang kan? Jom sign agreement! Hehehe agreement kaseh sayang..
I love you, muah muah!
~~~1 days to go for our 8th years anniversary~~~


Sekian, sambung nanti!!!!

7 comments :

  1. kalau betul la ada wujud org mcm ni, memang i sekeh kepala dia cukup2..eheh

    ReplyDelete
  2. ekeke kene sign agreement lak? wah leh bawa court ni kalo ada buat salah

    ReplyDelete
  3. erk! harap2 tak jadi pada diri kita semua...hehe

    ReplyDelete
  4. bawa court la if u buli i hehehe

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails