Wednesday, June 29, 2011

Munchkin Fresh Food Feeder Kesukaan Rayyan


Sejak dah bagi makan ni, diet Rayyan memang kene monitor betol2..
If takde sayur ke buah, Memang akan susah berak la budak tu..
So dalam menu harian die, Mama akan selitkan jugak buah2an fresh..
Selalunye buah2 yang jadik pilihan, oren sunqish, betik, epal..


Since Rayyan dah pandai pegang memang Mama just masukkan buah tu dalam Munchkin Fresh Food Feeder and Rayyan akan pegang sendiri dan makan..

Alhamdulillah die paham tu makanan, takde plak pergi diketuk2nye food feeder tu merata2, kalau tak kotor la pulak kan..
Rayyan pun suka bila bagi die pegang and makan sendiri..
Its a learning and exploring process jugakkan..

So Munchkin Food Feeder ni sangat membantu saya Dan yang penting Rayyan belajar grab the food and bawa ke mulut..

Independentt!!!!!!

Later, saya share jadual pemakanan Rayyan ok!

8 comments :

  1. baru tau ada fresh food feeder ni..agak ketinggalan di situ..mana nak beli ek, cam menarik..

    ReplyDelete
  2. Khair Rayyan masih xpandai nak masukkan benda ke mulut..bila bg pegang baby biscuits dia akan belek2 pastu goncang2. huhu... bila kita wat demo camne nak mkn benda tu dia gelak..motip? bukan nak ikot mama suruh :P

    ReplyDelete
  3. dah tade jual da kan jue yg mende nih??aku dulu yg aqil puny dah hilang...bibik mak aku laa..die pegi buang jaring tuh!bengang aku....handle tuh ade lagi.tp jaring sudaa tiada...:(

    ReplyDelete
  4. Juelee,
    Kita pulak dah nak let go Munchkin FFF tu sbb tak guna lagi, kita try bagi baby pegang with bare hands sekali dia boleh pulak, tak dapat la nak guna FFF tu. Apa pun comel la tgk baby kecik makan sendiri kan :)

    ReplyDelete
  5. macam comel je bnd tu..br arini sy taw ade jns camni..akak..sila zoom ckit struktur bnd alah tu..hehe

    **mode::sj nk nyibok..even xde bby lg..hihi

    ReplyDelete
  6. sy pun 1 st time tgk...june beli kat mana yer mende tu..tringin nak beli gak pd aqil..uuhuhuh.

    ReplyDelete
  7. @iduraz

    boleh beli kat kedai baby.. macam mybbstore, manjaku..

    ReplyDelete
  8. @Ciare Baha
    haha lawak la khair rayyan nie.. rayyan memang sume benda die nak rasa masuk mulut.. kusi, baju sume amsuk mulut

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails