Wednesday, June 8, 2011

Pakej percutian 3 hari 2 malam

PAkej percutian 3 ari 2 malam kemana???
Saja je nak kasik suspen..
Kami bercuti di sepital ler uols..
Sepital Pantai MEdical Ampang..

Pengalaman aku 3 hari dua malam menjaga anak di sepital siyes sangat lah PENAT..
Ni bukanlah mengeluh, aku tak kesah pun penat.. Penat yg 9 bulan mengendong tu lagi dasyat ooooo.. Ke sana ke mari membawa perot..

Sepanjang tempoh percutian kami nie..
Aku kesian ngan Rayyan je, setiap hari 3 kali kene drip antiviral..
Makan ubat, masuk ubat demam ikot buntot..
Sampaikan nurse baju biru masuk je die nages sebab fobia or trauma...
Sakit tu masuk antiviral via drip tu...

Pastu memang melalak2 aje la keje nye..
Nak pujuk die bawa lah gi playground.. Tu pun kene minta nurse bukakan drip air kejap huhu..
Memang kesian la..
Bila malam aku kene bagi die tido dalam baby cot, sbb takut jatuh bila tido ngan aku atas katil..
Tapi Rayyan tak bese kan, so kejap2 kang die jaga nak mama die pelok huhuhu ..

Memang sedey bila tengok anak tak sehat..
Aku dah melaluinye, kalau boleh takmo lagii.. Cukuplah sekali ni..
Kesian tengok dia, seksa.. Itu tak kene ini tak kene, nak cakap tak pandai..
Nages je la tau nyeee..

Masa ni RAyyan dah sehat sket dah.. Mulalah aktibiti askar die.. Nak menjulur ke sana ke mari... Pastu nages sebab kawasan baby cot tu kecik sangat.. tak sedar tangan tengah berbalut drip..


Cobaan untuk test kekuatan kaki dan tangan plak.. Gaya macam dah sehat, tapi kang tetibe temperature naikkk mencanak.. Tu yang paling takut sekali...
Seb bek kat sepital, nurse and doctor cepat bertindak..


Bila dah bosan mulalah melalak2 nak suh dukung bawa jalan.. So ke playroom la kiter.. Kat sini memang luas syiok la die menjelajah...


Gamba ni masa sebelum bawa ke sepital.. Kesian kan nengok??? Huhu manja sangat kalau demam, tido pun nak atas riba..


Kos percutian 3 ari 2 malam kami...

RM2 ribu lebey ko.... Huhuu
Tapi puas hati la, bilik private single, ada baby cot, mommy daddy pun ada katil nak tido..
Makanan tak mcam sepital macam restoran je..
Nurse doctor sume helpful..
Entertainment num one!!! Astro siap ada Movie HBO channel lagik..
Wifi pun laju, tu yang aku leh update belog and FB tu..

Berbaloi la servis ngan rege..
Kalau hati senang tak kesah la bayar mahai..

Tapi bukan aku bayar pun....
Company cover... Tu salah satu sebab aku suka keje sini, medical coverage sangat bagussss..
Unlimited for the whole family...


6 comments :

  1. anak demam ni susah. semoga rayyan cepat sembuh ye.. untung company bayar bill tu

    ReplyDelete
  2. ampang putri mmg best..pantai cheras cam hampehh..

    ReplyDelete
  3. Jue,pasni try pegi Prince Court sebab Pantai cover kat sana. Ada member aku kerja TM yang anak dia selalu masuk hospital. Dia selalu gi sana ja. Harga lebih kurang je..

    ReplyDelete
  4. Eh doc ko Dr Khairul Zaman Omar? Rasanya dia doc paed dekat pusat perubatan naluri jugak kan? Doc favorite take :)

    ReplyDelete
  5. best gilerr..fully covered by ofis..tbaek ahh..

    ReplyDelete
  6. bestnya kerja dgn tm ye....

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails