Monday, April 6, 2015

Kembara Pantai Timur: Jejalan sekitar Terengganu


Pepagi kitaorg kluar g bekpes, tidak la awal sangat sbb tunggu bebudak bangun. Tapi mmg best tido tepi laut, dengar bunyi ombak. Best sangat. Dah lama rindu bunyi ombak ni.

Ktorg sarapan kat gerai tepi jalan area Marang je, tak memilih sangat. Mana jumpa, kami benti. Memula nak makan nasi dagang tapi habes lak. Sudahnya makan roti canai dengan nasi lemak.

Lepas sarapan, singgah taman kat Angullia Resort jap bg bebudak main, pastu baru bawa balik bilik mandi and check out. Dalam pukul 10 kot kami check out.


Amek gamba dulu depan chalet.


Kami bergerak menghala ke Kuala Terengganu. Odw tu kami singgah Kuala Ibai. Saja nk tengok masjid Kuala Ibai yg cantik puteh bersih tu. Dalam area sebelah masjid Kuala Ibai tu ada ladang kuda, saja la benti bg bebudak tengok kuda.


Luas kan padang kuda?


Kuda berjalan lenggang lenggok je area sini.


Ni la masjid Kuala Ibai tu. Kita benti tengok dr dalam kereta je. Hihi tak singgah jenguk ke dalam pun.


3 comments :

  1. Lama dah tak gi trengganu.last yr pegi jugak besut tp yg tu dj dekat dgj kelantan.hehehe

    ReplyDelete
  2. aiii
    entah bile dpt jalan situ
    wau weiiii

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails