Monday, November 16, 2009

Its already mine!

Salam~~

Tajuk cam apa je, saspen betol kan? Its or he? He lambat lagi la, 6 weeks left to wait for him to be mine forever...

Erm betol la kata orang kan, orang nak kahwin nie pintu rezeki dibuka Allah, lately rezeki aku mencurah2 plak walaupun setiap hari pun duet mengalir macam air je, bayar itu bayar ini sedar-sedar dalam bank balance 10 hengget je gaji lambat lagi, tapi rezeki tu sentiasa Allah bagi, syukur alhamdulillah....

Ingat tak entry aku pasal nie?

*
*
*
*
*Drum roll* ^_^

Erm and now I am offically owner of DSLR D90 yeay! Akhirnya impian menjadi kenyataan, I work hard for it ok.... Sangat happy tak terkata... Sabtu hari tu saya ngan Encit Lee telah pergi membeli 'teman baik' saya nie di J-One Amcorp Mall, actually before pergi tu saya dah call owner kedai tanya harga and pakej yang die offer.. This shop give me the best offer, sebenarnya I dah survey banyak kedai kamera, kat Low Yatt sume, kat Mid but maybe the price average la sama je but the gift they offer tu yang different. Kedai nie agak ok la, accessories and camera yg I akan dapat pun banyak dari kedai lain...

I dapat body D90+15-105 mm VR kit lens, 4Gb memori card, beg, and then I add additional UV filter which is to protect my lens dari panahan matahari, and cleaning set die with the price yang J-One offer.. Much better than others shop yang I dah survey.

Balik tu memang sangat happy terus banjer Encit Lee makan Secret Recipe and minum Starbuck... Well, senang hati kan... Tetibe perasan cam orang kaya plak Hik Hik Hik...

Presenting my new best friend.. Rasanya sape yang add saya di Facebook dah tau kut sebab I dah upload this pic since Saturday lagi...

Tak habes lagi study all the functionalities.. Still tengah baca manual and learn from otai kat ofis nie.. I would say, absalutely I have so much fun with this new gadget.. I dah try capture every angle yang boleh.. Takpe, I will learn it slowly, my passion is there so kalau ada passion tak susah nak belajar...

I ada promise nak letak my new lappy kan? Ini lah die my lovely blacky..

Actually lappy ni company bagi, but normally it will be totally mine KAH KAH KAH.. best kan? Eh tapi lappy PINK I still ada tau, isk takkan la nak sedekah plak kan... I sayang ok Si Pinky tu, banyak membantu I selama nie...


I suke spec lappy nie eventhough it quite bulky, have double processor which is Intel Centrino Core 2Duo, 4Gb memory RAM, 6Mb cache memory, 500Gb hard disk, 1Gb ATI Radeon Graphic card, with Windows 7 as OS.. Memang layan la... Buat keje even guna programming VB pun smooth je running... Buat picture editing pun best, dah la full HD memang cantek la bila tengok movie tapi setakat nie tak pernah lagi layan movie kat lappy nie.. Baru seminggu dapat pun.. HIK HIK HIK... My feedback, Windows 7 memang superb, dah pakai windows 7 memang tak pandang dah Vista and XP.. Its much flexsible than other OS memang la XP dah lama and stable but in term of graphic, security wise, data management, I would recommend Windows 7..

Tu je la nak cete about 2 besfriend baru I.. Eh ada lagi satu Video Cam.. Terlupa plak pasal Video Cam nie, weols beli Video Cam yang bese je, Panasonic which using memory card bukan HDD, kalau HDD memang la lagi besar storage but we prefer memory card at least if anything happens our video yang dah record will not corrupt.. Memang best la ada Video Cam leh record all the moments.. Actually D90 ada gak function Video recording, quality output pun ok cuma we just need Video Cam to purposely recording, jimat memory space and battery lifetime hahahaha.. Macam2 la teknology ni kan... This pic I google je, tak sempat nak snap mine.. The same color, black jugak.. I nak merah but not available so we choose black...




All this item sangat berguna bila gi travelling kan? Argghhh tak sabar nak pi Krabi! Tetibe...
Pesanan penaja, sesungguh berkahwin itu membuka pintu rezeki....

7 comments :

  1. waaa.
    D90!
    brp rm akk beli?

    anim nk bli lens pun xmmpu2 lg.
    aishh.

    =(

    ReplyDelete
  2. erm jangan ditanya bape RM haneem oiiii...
    Huhu kalau pk2 cam keje gile je beli kamera sama harga ngan downpayment kete.. tapi sebab minat kumpul la duet sket... akhirnya berjaya la memiliki kamera idaman hati... syukur.....

    Lens memang mahal, tapi seb bek D90 nie autofocus motor kat body so leh la beli lens tanpa motor murah sket...

    ReplyDelete
  3. beshnya juelee..dah dpt.kty tah bila..
    nanti mesti cantek gambo2 kawin .

    ReplyDelete
  4. kak long~ apo lagi, mintak la kat along hehehe..

    kak ty~~ bukan saya la yg amek gambo ari tu nnt hehehe adik la kut..

    ReplyDelete
  5. jgn lupe amik gambor aku naaa.... gambor pembesaran tubuhku..haks haks...

    ReplyDelete
  6. pinjam kamera!!!!!!!!!!!!!!! Hehe... ^_^

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails