Wednesday, September 22, 2010

Ektibiti malam raya

Malam raya harus lah bizi kan... Siangnye tu, kami sefamili termasuk la adek badek ipar aku dan mak mertua ku shopping kali terakhir di pekan Parit Buntar.. Ada baazar besar kat sana, meriah jugak... Cuma dalam keadaan aku yang memboyot nie, meriah camne pun aku tetap la tak layan... HAHAHAHA.. Takde shopping apa pun, mak mertua aku ngan adek ipar beli tudung ngan baju last pot pet punye... Merasa la jugak aku baju selai mak mertua banjer... TEKIU MAK!

Petang tu, mak mertua gi umah sedara sebab nak stat masak rendang and ketupat palas, tapi aku dipesan suh duduk rumah aje tido Muahahaha.. giler sporting kan MIL aku???

So kalau dah gitu pesanannye, jangan derhaka... Dok je umah tido, petang tu pun kami berbuka sempoi je, tapau je dari baazaar ramadhan depan umah tu.. Depan umah MIL aku ada baazaar Ramadhan, jangan tak tau... Lepas solat Magrib baru la kami gerak ke rumah sedara tu, idak ler jauh mana pun.. Kampung sebelah aje...

Layan lah gambo kami masak memasak.. Gambo aku tak banyak pun, tetibe camera shy lak.. Muahahaha...

Husben yang sebok membakar ayam.. Hehehe malam raya orang bakar lemag, die bakar ayam...



Raya tahun ni aku belajar buat ketupat palas dari MIL... Dah terer dah skang... Hehehe.. oooo yang tu bukan MIL aku, yang tu anak sedara MIL aku...

Dah muncettttt kan aku??? Hehehe tunggu la gambo mom & dad to be.. Kami akan ada sessi foto this wiken....



Kanak2 bermain munge api...


Hasil anyaman aku...


Ni plak almond london... buat bersama adek ipar... tolong celup cokelat aje.. kehkehkehkeh


4 comments :

  1. owh almond landon tu korang buat ke ingt kan bli hehehe
    kak long sumpah xreti nk anyam2 ketupat hehehe
    MIL kita la paling bez dalam donia...nk tlg wat keje dia xbagi kan..kan..kan heheheh

    ReplyDelete
  2. ketupat palas senang jue...aku tak reti langsung nk anyam ketupat beras tuh...perghhh~nk mkn senang jer...:D
    but pape pon, aku lg suke ketupat palas...dari sehari sebelum raye aku da balun!ari raye, setiap umah org aku mkn!!!:D

    ReplyDelete
  3. i baru belajar buat ketupat yg empat segi tu..hahha..tp nak siap satu biji tu dekat setengah jam..org lain buat, kejap jer dah siap..huhu

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails