Friday, June 5, 2015

First time g besday kat KFC

Dah lama dah gambar ni terperap. Tetang besday  Chacha anak Dayu. Dayu invite awal dan perlu RSVP sbb buat di KFC ya. Jauh pulak tu kat Bukit Jelutung sana. Hasben plak kebetulan keroje hari tu, sbb dah janji and anak2 pun eksaited nk pergi besday fiend, mama gigih drive sorang. Alhamdulillah masa pergi tu Mayyah dok diam je dalam car seat siap tertido. Lega sbb perjalanan jauh jugak and yg paling haru iols tak tau jalan mmg bergantung pd Waze je. Dah la salah masuk jalan pastu reroute pastu kene bayar tol 2-3 kali. Arghhh tensen tapi seb bek Mayyah tido. And seperti saya jangkakan yg saya akan sesat so memang awal kluar. Bila sampai KFC tu kami sampai saing tuan rumah hahaha. Pastu takkan nak duduk dalam kereta je, haruslah kluar jugak. Akhirnya g la melepak bersama tuan rumah yg bz memasang belon kat atas.

Anak2 masa baru sampai.


Masa ni enjin tak panas lagi, so adik berkepit aje la dgn abang. Abang lak malu2 miow. Abang ni mmg jenis ngn gegel malu, kalau ngn boboi kejap je dh buat geng. Die kabo, abang tak suka kawan ngn gurl la mama, gurl suka jerit. HAHAHA stetmen ko nak oi, mama pun suka jerit kan.

Bila ramai tetamu dah sampai,  acara pun bermula..

Kami antara tetamu yg awal sampai.

Seterusnya ada acara face painting. Memula Rayyan aku tengok tgh main skali tetiba die dah duk kat depan skali beratur, amboi pantas ko nak ye...

Bila acik tukang paint tu tanya nak gambar apa. Dengan muka konpiden jawab, "saya nak spiderman". Hahaha kemain dia punya rikuest.



Muka spiderman yg dah siap. kemain bergaya hebat. Bajet hero sangat ni.

Mayyah as usual. Dengan makanan berpisah tiada. Kalau jumpa makanan tak heran benda lain dah. So makanan sentiasa di tangan ye. Apa jadi keliling, i dont care katanya. Janji perot kenyam.

Mayyah bersama boipren mat salleh celup.

Kat sana Rayyan dapat new fren nama Auf. Nama Auf aja yg disebut2 sepanjang perjalanan balik. Masa Auf nak bt face painting ni, kemain lagi die suh Auf lukis gamba spiderman sama ngan die.

Mama curik dengar die borak " Awak lukis la spiderman, lagi kuat"

Haaa gitu perbualan hero2.. Lalu Auf pun terpedaya. Nah inilah dua org spiserman menyelamat bumi.

Geng kacik Spiderman.

Sebelum potong kek ada la games utk bebudak. Memang fun game die, Rayyan pun kemain semangat join sbb nakkan adiah hahaha


Si kecik ni tengok je


Bila nk mula acara potong kek.


Kluar la dua ekor maskot KFC ni, CHICKY ke apa nama. Anak2 saya ni sorang pn tak takot, yg Rayyan dok la ngekor si Chicky ni. Mayyah lagi la di tepuk2 nya Chicky ni hahaha... Agaknya org kat dalam suit tu menahan sabor je la ngn bebudak ni kan...


Tengok la Rayyan siap pegang tangan Chicky.


Upacar meniup kek bermula. Tengok la anak sape depan kek tu. HAHAHA memang kalau p besday, die depan skali macam kan besday dia pulak hihi..


Anak2 having fun sungguh kat besday party  Chacha ni. Rayyan sepanjang perjalanan balik dok cete pastu dok tnya besday Rayyan October kan mama.

Ye nak, October tapi idok ler mama sambut kat KFC gini gayanya nak oi.......


2 comments :

  1. wah seronok nya.. meriah betul

    ReplyDelete
  2. Assalam jue,
    he3
    bebudaks cenggitu la kan3
    kalo dapat maen abeh ati laaaaaaa

    p/s: iols pun dok buat gak birtday kat KFC, tapi idakler amek pakejnya he3

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails