Tuesday, June 16, 2015

Sabah Trip: Perjalanan ke Sabah bermula

Bertahun baru nak hapdet. Nak hapdet psl oliday ni kene ada mood.. Ok now mood sudah mari.. Kali ni kami ke Sabah.. Dah lama nak g Sabah ni. Saya dah pernah pergi KK ni tapi masa tu bujang. Kali ni p ngn family so lain la kan rasa dia....

Flite kami pukul 7 pagi.. So pukul 530 am dah kluar rumah, paking kat Putrajaya Sentral. Saya ada share dalam entri sebelum ni, kenapa saya paking kat sana. Tentulah sbb caj paking murah! 

Lepas tu naik ERL transit je ke KLIA 2, sampai2 terus check in bag, g solat pastu bekpes alat perot skit sampai terminal departure ngam2 suh masuk flite dah...


Subuh2 di terminal ERL.. anak2 hepi je, kata nk oliday kan.. Memang semangat la, abang la paling eksaited nak naik plane... sebulan sebelum dah tanya, mama bila May? Sbb sy bitau die bulan May kita naik aeroplane... Hahaha..



Dalam ERL.. Perjalanan amek masa dalam 20 minit ke KLIA 2.. so bajet2 la... Boleh tengok website ERL utk dapatkan jadual perjalnan, senang nak rancang perjalanan korang.. kang takot tertinggal flite pulak kang....


Adik mmg cargas la walaupun bgn awal.. org sibuk nk chek in luggage die sibuk nk main benda ni.. Alahai sabar je la mama sbb takot benda tu terlibas mata die...



Dalam berlari2 nk masuk ke flite, si abang sempat la posing suh mama amek gambo die ngn aeroplane.. Baiklah nak.. mama menurut perintah je....


Haha berpeluh2 dahiku.... selamat naik dah.. tunggu masa berlepas je... Tengok la adik bt muka... Perjalanan lama 2 jam setengah, mmg berdoa la sumayyah tido.. alhamdulillah sepanjang perjalanan dia tido... so kurang la mengaruk nya kan...




4 comments :

  1. kite pun bertahun gok tak update....huhuhu

    ReplyDelete
  2. Assalam jue,
    alaaaaaaaaaa
    baru feel dok baca tetiba dah abeh he3
    next entry please :)

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails