Monday, June 29, 2015

Iftar 8: Spesel resipi baru ayam goreng pandan

Lambat update heheh... ni masa Iftar hari ke8. Hari ni dah hari ke 12 kita berpuasa. Alhamdulllah masih berpuasa dan masih mampu memasak juadah berbuka puasa utk suami dan anak2.

Menu istimewa aritu yg tak pernah saya masak ialah Ayam goreng pandan hehe selalu menu ni kita makan kat kedai Thai la femes... Kita ni bila bulan puasa je rajen try resipi baru2 ni hihi bukan pe saja nak makan spesel kan. Hari biasa ni kdg tu makan sempoi2 pn ok, bulan puasa dah seharian berpuasa, masak la spesel tok jamu org berbuka. Pahala pn dapat.



Ni la ayam goreng Pandan kita. Macam2 resipi kan blog kita jumpa tapi yg ni kita tiru resipi dari blog Mat Gebu. Boleh Klik SINI: AYAM PANDAN THAI.

Kita mmg ikot resipi sebiji, cuma make sure isi ayam tu potong kecik2 la. Ada satu resipi tu kita tengok die blend isi ayam, nnt nak try resipi yg tu pulak..




Lauk utk kuah pulak kita bt asam pedas jenaha. Percaya tak, ni la pertama kali kita masak ikan jenahak? KAHKAHKAH selalu ikan merah je, ikan jenahak ni mahai kot. Kita beli sekor size kecik dapatla 4 potong RM38. Terkejut ahkak. Lebey kurang harga ikan merah tapi mahai lagi jenahak ni.



Keropok ikan ni dr Sabah, kita g KK ritu beli 2 pek mmg saja beli utk bekal bulan Ramadhan hehe... Nnt habes rasa nak kirim la kat memebe2 yg dok sabah. Ikan kering ni mmg sedap makan ranggup2 gitu.


No comments :

Post a Comment

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails