Wednesday, July 8, 2015

Iftar 15: Masak Lala rebus & Talapia Berlada


Kali ni saya try talapia laut. Selalu beli talapia yg bela kolam je, tp ritu g pasar penjual tu kabo ni talapia laut kita pn beli la try.. Sedap isi die manis je.... Ritu kita bt talapia berlado.. hihi peberet kami ni ikan berlado ni....


Pastu utk kuah2 kita rebus je lala ngn hirisan bawang dan daun kunyit, kalau nak pedas leh la buh cili.. Kita sbb bebudak nk makan gak kan so rebus biasa je.. Tu pun manis dr lala tu kuar, kuah tu sedap je rasa manis seafood gitu... Tak sangka plak rayyan suka makan lala.. kemain byk die makan ritu.. heheh tapi lala ni kene beli time bulan ngambang baru dpt isi penuh baru sedap hehehe kalau tak isi ciput je halus ...



4 comments :

  1. lama tk mkn lala..dpt yg isi gemok2 sedap skit

    ReplyDelete
  2. Husband saya kata talapia laut lagi sedap. Dia kalau beli talapia memeng dia cari tala
    Ia laut je. Sama la citarasa kita. Anak anak saya pun suka masak sambal. Kalau ada sambal laju je makan. Kite pun hari tu buat lala jugak. Sedap weh.

    ReplyDelete
  3. anak2 pun suka makan lala tu, kalau talapia kita suka kalau bakar atau percik :)

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails