Tuesday, June 17, 2014

Progress renovation rumah

Hari Sabtu ritu saja gi tengok progress renovation.... Ktorg kene ensure seme keje2 yg melibatkan simen ketok seme ni setel dlu then baru leh hantar lampu kipas ekon seme tok pasang.... 

Masa sampai tengok umah dah siap grille dah.. Ktorg mmg amek yg simple je... Garis lurus je, hihihi budget tak banyak so buat yg simple pun ok dah rasanya...



Grille garis lurus hahaha.. Seme grille pasang belah dalam, belah luar cuma yg cermin depan ni je.... 


Kat master bedroom ktorg bt walk in wardrobe L-Shape, 11 kaki lebar sampai tggi siling, senang nak simpan barang toto, bantal selimut segala.... Material boleh pilih, habi pilih kayu teksture warna hitam... Tak kotor sangat katanya... Harapnya gitu la hahha, tapi hitam ke putih mmg senang je nampak habuk kan? 


Master beddroom punya tingkap  grille ktorg pasang belah dalam.. Mana2 grille yg belah dalam ni, jgn lupa rikuest utk emergency door tau.. Kalau pape jadi, ada la lobang nk kluar... Utk safety purpose jugak ni...


Built in wardrobe ni mmg buat kat seme bilik atas, kira bilik Rayyan ngn Sumayyah dah siap dah lemari... Tapi panjang 6 kaki je, jadi la kan... Bilik bawah ktorg plan nak bw set bilik tido skang, katil ngn lemari.... Bilik bawah tu tok tetamu je yg datang, boleh la tido situ, selesa la sket.. Haha ye la tu, ntah2 sok jadik tempat lambakan kain baju hahahhaa tengok la bape gunung kain baju ado...



Cabinet TV ni tok hall bawah, memang skali ngn pakej, hall atas takde cabinet setakat ini hahahaha... Kita tengok dinding aje la kan... Material kayu teksture ni pun habi yg pilih.... 


Dapor yg masih separa siap, belum masuk lagi hood, hob , oven.. Table top granite pun belum pasang... Kita mmg nk pilih tema pepel putih.. Ada dua jenis pepel, satu pepel gelap satu lagi kaler pepel lavender ni.... Sbbkan nak nampak efek luas, so kita pilih la pepel lavender... Dinding tu kalau tak tukar mosaic pun ok je sbb developer dah tiles sampai siling, tapi tiles kaler putih la... Sbb nak cantek hahhaha kita decide tok tukar mosaic wall kaler pepel jugak, mosaic wall tu beli kat Houz Depot.. Nanti kita share entri Houz Depot ye...


Kat yard belakang bahgian tempat dobi ni, ktorg dah pasang plate, safety purpose gak ni... Lagipun kalau nak mesin baju malam takde la seram sangat nk kluar...


Itu je la progress setakat ni, banyak lagi tak siap ni.. Kipas lampu seme tak pasang lagi, railing langsir tak beli lagi huhu toilet accessories tak pasang lagi,,.. Risau jugak sbb dah nak masuk bula pose, sok mmg tak larat dah nk ngadap benda2 gini... Ngan cuaca panas skang adududud ngn susukan anak lg... Mmg mencabar pose tahun ni...

14 comments :

  1. sure cantik rumah lepas nih..bestnya

    ReplyDelete
  2. putih yg xnampak habuk tu..takpela dh pasang dah pun hehe.. blkg tu belah yard, letak la jaring apa2, riso gak klu ada menatang apa2 masuk. pepel tu cantek..xpenah nmpk lg dapo kaler pepel

    ReplyDelete
  3. Cantik beb kabinet ko..besar umsh ko..:)

    ReplyDelete
  4. My gosh jelesnyaaaa. Jealous in a good way of course ;) Tak lama dah nak posa. Hope boleh siap soon. Nanti buat open house raya k hikhikhik

    ReplyDelete
  5. bestnya nak masuk rumah baru...sure eksaited kan?! moga dipermudhkan segala urusannnn

    ReplyDelete
  6. comelnye KC kaler purple...drooling..huhu

    ReplyDelete
  7. Mesti teruja sgt nk.msk.rmh baru.. lya pon x sbr nk tgu rmh siap..walauponbkecik je.. ok la grill simple camni.. lya suka y mcm ni drp y bkerawang. Kabinet dapur tu cntik sgt!!

    ReplyDelete
  8. eB suka simple2 gini. cantek ar. jeles i :)

    ReplyDelete
  9. memg nmpk cntik la..nak nak tang dapur..lrh jd sumber inspirasi tuh

    ReplyDelete
  10. Jun. Pattern belakang rumah Jun hampir dengan rumah Kam. Tapi Kam silap, Kam tak buat design macam Jun tu (tutup separuh dengan grill)...so, memang rasa menyesal sikit :) padahal tambah berapa je nak buat benda tu

    ReplyDelete
  11. Assalam tuan/puan. Sila hubungi sy sekiranya memerlukan tukang renovat rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,sambung rumah,buat porch,grill dn owning,waterprofing,lantai vinyl dan wallpaper,landskap dan air terjun. Terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,puchong,semenyih,ampang,bndr sri putra,dan nilai.hubungi no sy 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat kerja2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,siling kapur,sambung rumah,buat pagar,grill dan owning,wayaring,plumbing,waterprofing,vinyl floor dan wall paper,landskap dan kolam ikan(simen ferro).terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,sepang,nilai,cheras,pucong,dan kl.hubungi sy d no 192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  13. kalo buat cabinet kitchen macam tu bape rm cantik rumah


    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails