Friday, November 27, 2015

Sampel Soalan Saringan Kemasukan ke Darjah 1

Aritu nampak kat FB kekawan share soalan saringan nak masuk darjah 1... Ya allah, terngnga mulut iolsss.. Soklan mencabar betul, time kita dulu darjah 1 ABC pn baru nk belajar. Ini dah jawab soalan OK.

Bila saya go tru soalan tu semua, actually semua soalan tu mmg sama dgn buku latihan Rayyan kat Kindy skang. More or less bentuk soalan sama. Tp ye la, kat sekolah and kat rumah kita ada dok guide anak2 buat. Ni nk kene jawab ala exam. Adui paranoid mak ok. Huhuhu

Meh kita share skit sampel2 yg kita dah save.





Sampel2 ni semua kita dapat dr FB.
Aritu kita sbb paranoid sangat, satu hari dok gugel sampel soalan berdasarkan sistem Linus ni and compile seme dalam folder. Cita2nya nk bt sama2 ngan anak2 nnt, so save sesiap nnt tinggal print je.
Sesiapa kalau nk boleh la email nnt kita share...
Sharing is caring uols....


3 comments :

  1. menarik.. done folo, folo me back k :)

    ReplyDelete
  2. semua soalan akan berasaskan soalan KBAT pada tahun depan. Sekolah anak akak dah start tahun ni dengan saoalan KBAT, memang kena bersedia awal untuk anak2 kreatif dan pandai menjawab.

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails