Thursday, January 25, 2018

Trip Perth: Canal Rock Yallingup

The next day, perjlanan kami diteruskan ke Canal Rock Yallingup. Perjalanan ke Canal Rock ni kene ikot jalan dalam. View dia Masya Allah, tersangat la lawa. Kagum. Tak berhenti mulut ni memuji kebesaran Allah. terlalu cantik view. Perjalnan nak ke sini 3 jam ye, pergi balik 6 jam. Ha tapi bila sampai mmg berbaloi rs perjalanan jauh tadi. Sepanjang jalan tu pn tak terasa jauh sbb view terlalu cantik.

Sampai je sini turun je keta, terus rasa kagum dgn keindahan alam, macam lukisan. Masa sampai cuaca elok, tetibe tgh jejalan hujan rintik2 pulak. Terpaksa masuk kereta sbb angin kuat, sejuk sampai ke tulang. Kesian pulak bebudak, dalam kereta boleh pasang heater.




Nak sampai ke sini untuk bergambar kene lalui titi. Agak kecil jugak laluannya. Jadi kami hanya bergambar dekat corner so semua boleh masuk frame.



Canal Rocks ini sebenarnya pembentukan batu luar biasa bermula dari selatan Pantai Smiths. Terhasil daripada hakisan batu-batu besar granit "gneiss" yang membentuk seperti terusan.  Nampak tak batuan tu, air laut terus menghentam


Pemandangan bila turun kareta. Lawa kan? Batu2 coklat tu ada je yg panjat sampai atas, tapi kami malas nk panjat dengan kanak2 ni agak risiko sbb takde laluan yg  proper.

Kereta merah tu la kete sewa kami hehehe


Masa amek gambar ni, sejuk ya amat. Husband dh bising ckp sejuk. Tapi tetap la amek gambar kan, bukan boleh datang sini lagi. Sekali seumur hidup kot. 

Belakang tu terusan dia, mmg sekali ombak datang habis tempias air. Basah jugak la sweater anak2. 



Video air menghentam batu


Gambar saya selfie berlatar belakangkan terusan. Anak2 husband dah bawa larik hahah. Stroller tu bahaya ok, kene pegang kalau tak melayang. Imagine betapa kuatnya angin. Angin tu yg sejuk gile.






Pemandangan penuh dari atas




Sebenarnya boleh jalan sampai hujung jambatan naik atas batu tu, tapi tak berani nk selfie kat situ sbb takot tgh leka2 selfie, ombak besaor sampai haaa naya je. mau hanyut pulak kami nnt di bawa ombak.





Bawah ni video journey sepanjang perjalanan. View dia awesome kan. Banyak sangat ladang anggur sepanjang perjalann ke Canal Rock ni.. Kita org nak berenti tapi hujan renyai2 so membataskan la pengerakan skit. Kesian anak2 kene hujan, dgn sejuknya.




Malam tu diner saya masak kari sardin, telor dadar ngn sayur sawi park chow ngn mushroom, pastu grill salmon...

Bertambah2 makan, maklom ler sejuk and mmg berselera la makan. Heheheh



1 comment :

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails