Monday, April 17, 2017

Stories Pasal Rayyan Masa mama berpantang

Masa mama berpantang, macam2 sgt hal yg berkaitan ArRayyan. Nk bt cane hujung tahun pastu plak Rayyan kebetulan nk masuk djh 1. 

Masa ni mama kat wad lagi bru lepas 2 hari bersalin, Rayyan ada exam kemasukkan djh 1. Mmg tak sempat la nk bt revision ke apa. Papa dr hospital, amek Rayyan kat umah opah. Terus bw g sekolah amek exam. Tengok la tu pakai pn baju kontot. Org lain bw bag bagai, dia dtg lenaggang maklimah je. Bawa pensil pemadam je. Hadoi laaaaaa



Kejadian kedua, gigi bawah bergoyang. Dua batang plak tu. Sebabkan masa tu papa amsih bcuti jaga mama dalam pantang, so papa bw dia p klinik gigi 1Malaysia ja. Senang katanya.

Sekejap je proses kata papa, sbb utk kanak2 ada doctor khas.  Gambar kat abwah ni masa gigi masih ada. Actually gigi Rayyan semua elok lagi, tp goyang sbb gigi kekal dah keluar and tolak gigi susu. Tu yg jd goyang, so kami bw g clinic je utk cabut.


Lepas cabut. Tak nages pn kata papa. Bila kita tanya, die cakap tak sakit. ye la gigi susu kan. Lagipun dah goyang, mmg senang la nk rentap cabut.


Hehe papa amek gambo masa proses nk cabut, wasap kat mama kat rumah.
Tak sangka Rayyan berani sbb dia ni sejenis penakot, tp time ni berani plak. Syabas.... gigi susu pertama yg dicabut pd tahun 2016. di usia 6 tahun heheheh...


No comments :

Post a Comment

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails