Monday, June 28, 2010

Sambung belajar???

Hurm....

Actually dah lama aku nak sambung Master nie tapi keep delaying sebab banyak hal2 yang timbul...

Baru2 nie, company aku ada bt offer nak taja pekerja die yang berminat nak further study for Master or PHD... Offer die memang menarik hati aku la, Universiti yang terlibat adalah di luar negara bagi full time student.. Negara yang terpilih Australia, Germany, UK & Perancis...
Cuti belajar bergaji penuh lak tu and of coz la sume kos sara hidup, belajar dan yuran disponsor kan...

Semua syarat kelayakan aku dah pass.. Yang menjadi masalahnye skang, aku runsing gak nak apply nie.. Sebabnye aku ngah pregnant... And aku tak pasti universiti mana yang perlu aku pilih... Company memberi pilihan bebas kepada staff die untuk membuat pilihan...

Pasal husben pun aku tak riso dah, since husben dah tanya boss die sume, kaki tangan kerajaan leh amek cuti tanpa gaji.. So Master dalam 2 tahun je insyaallah... Husben pun sangat memberi sokongan kat aku sebab die memang tau aku dah lama nak sambung Master ni, dari sebelum kawen aritu...

Aku nak apply je dulu, kalau tak dapat tahun nie cuba lagi tahun depan sebab every year pun company aku memang ada bt offer nie... Tahun lepas aku tak apply sebab nak kawen..

Aku harap sesape yang tau pasal Uni yang bagus tok buat engineering kat 4 negara tu leh la bagi info eh... Recommendation amatlah dihargai...



5 comments :

  1. hi...

    you can apply nak sambung kat mana, sbb once accepted kat mana2 uni, rasanya you can defer to register kalo ada masalah masa tuu..(cth : tgh berpantang etc)

    sebetulnya, cuba dolu....

    cuba timbang atra semua aspek, boley pikir panjang, maybe apply once baby dah lahir nanti pun ok gak..

    all the best..

    p/s :untungnya la boley sambung study muda2 nih...

    ReplyDelete
  2. ain.. kalau boleh kiter nak sambung kat UK atau Aussie je.. Tka payah nak belajar others language... Ada suggestion ke?

    erm tu la, ada peluang ni memang nak grab, bukan semua org get the chance ye tak?

    ReplyDelete
  3. akak rs ant aussie or uk.tp eng kt aussie ok ke? go to uk.blh jln2 europe =) bestnye

    ReplyDelete
  4. leeds university is the best in EE engineering. pegi uk la..bleh jalan2 europe..uhhu..bestnya company nk taja. cam aku takde nak taje..ahaha..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails