Thursday, January 6, 2011

Apabila anak demam

Ni entri hot ye, malam tadi tulis sesambil menjaga anak yang sedang demam.. Bagi laluan kat entri nie dulu, entri di JB sambung kendian

Semalam tengah2 khusyuk buat keje, actually semalam ada keje kat luar testing kat Cyberjaya.. Gini la keje aku, memang jarang ada di opis, testing sokmo... Tapi enjoy tau..

sambung cete, tetibe dapat SMS kata Ar-Rayyan demam suhu 37.6 darjah.. Tinggi ko tu.. Apa lagi, meloncat la mamanye yang tengah bekerja nie.. Otomatik hati jadik gundah gulana kan?? Betul tak ibu ibu sekalian?? Skang saya dah rasa perasaan tu...

Bila dapat tahu je anak demam

  • Terus tak boleh buat keje, memang tak dapat nak buat config satu apa equipment pun, hati dah ada kat umah.. Dok pk camne la anak aku nie, panas lagi ke? dah makan ubat ke? Macam2 soklan la dalam paler otak nie.
  • Dan dan tu stop keje, kemas beg, chowloooooooo... Just pesan kat memembe kalau boss carik, cakap aku balik umah anak demam.. Hati tak boleh tahan woo..
  • Secara otomatik aku leh bawa kete 140km/h.. Caya tak? Silalah percaya, dari Cyberjaya ke Kg Pandan hanya amek masa 15 minit okeh.. Rasa nak tercabot tayar kete pun ada kot...
  • Tetibe aku boleh berjaga sepanjang malam semata2 nak pastikan suhu badan anak tak terlalu tinggi... Tu yang banyak entri autopublish aku buat, stok seminggu kot..
  • Terus tak ada selera makan.. Huhu kesian.. Tapi hubby suh makan sebab takot nanti susu habes hikhikhik T_____T
Setakat nie tu je la yang aku pasan... Tak tau la nape Ar-Rayyan tetibe demam.. Mak aku cakap maybe demam nak pandai sesuatu kot, since dia pun tengah belajar nak meniarap.. Belum la berjaya nak meniarap lagi, baru mengiring je...

Hopefully anak mama yang bam bam tu cepat sembuh.. Syusahhhh hati mama tau!

Ni gambo budak bam bam bersama koolfevernye...



Amek dari latop je, HAHAHAH malas nak carik kamera..
Ar-Rayyan masih ku bedungkan time die dah tido sebab dia suka jerking.. Tapi bila dah lena, bukalah bedungan itu...

10 comments :

  1. get well soon baby..

    rafique pun pernah demam dulu..
    dia x nanges, i pulak nanges tengok dia..hahahaha

    ReplyDelete
  2. ju, boley letak/lap bawah ketiak baby ngan tuala lembap...nak kurangkan haba / panas badan...

    ReplyDelete
  3. heheh..jgn riso.baby nk ke setahun, mmg akan selalu demam.cume kite just kene monitor jgn terlalu panas. mcm Aqil dulu 'tarik' sebab suhu nyer 40C! beli ear termometer tuh.more accurate+convenient. aku puny dulu da hilang. mentang2 da jarang gune.Dah tak tau simpan mane. Nih zaman adik die kene laa beli baru. jename Little Bean pun dah memadai,rm99 je. kalo beli kat JJ tengah sale leh dpt 20% diskaun...;)

    ReplyDelete
  4. moga dia cepat sembuh yew >.<

    ReplyDelete
  5. ati ibu kan yunk..anak x sehat..sggup korban ape je..

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, cian nadia nengok.... apapun hope dia cepat sembuh....

    ReplyDelete
  7. smg Rayyan cpat sembuh.. Amin.. ati ibu mmg xkan senang ddk ble anak xchat.. Klu leh amik vit c 500mg x 2 sehari.. Dan bykkan bf yek.. Ju kna la mkn & jg kesihatan.. Kita perlu sihat tuk jaga org yg kita sayang kan.. ^_^

    ReplyDelete
  8. smg Rayyan cpat sembuh.. Amin.. ati ibu mmg xkan senang ddk ble anak xchat.. Klu leh amik vit c 500mg x 2 sehari.. Dan bykkan bf yek.. Ju kna la mkn & jg kesihatan.. Kita perlu sihat tuk jaga org yg kita sayang kan.. ^_^

    ReplyDelete
  9. Semoga cpt sembuh rayyan :) risau kan,yelah ibu mmg mcm tu :)

    ReplyDelete
  10. Memang kalau anak demam..rasa cam nak terbang jer balik umah...pak akal jer x der kepak...

    Anyway...Get Well Soon Baby..!!!

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails