Tuesday, June 4, 2013

Spritzer memudahkan kehkeh

Tak tau la kenapa air skang ni sangat cokelat.. Even dah filter, ada bau yg tak menyenangkan.. Tak tau la ke sebab tekak ibu mandung rasa xsedap ke apa..

Tetiap hari nak minum mesti kene campur kordial, biar rasa pelik tu hilang.. Akhirnye ktorg jumpa satu solution tok masalah ktorg ni... Memula plan nak subscribe Coway punya water filter  bayar monthly RM100+ tp bila pk, tahun depan rumah siap nak pindah renyah la plak nak  register balik ke apa kan.. So kita amek la temporary solution dulu...

Temporary solution nye, kita beli Spritzer water dispenser... Hehehe last week masa haplod gamba ni kat instagram, ramai tnya mana beli....



Ok la, water dispenser ni boleh beli kat Stesen Petronas berdekatan.... Dispenser ni ada 2 jenis.. yang saya beli ni ada hot and cold, tapi kene cucuk power plug... Ktorg bila nak guna air panas baru cucuk power plug, kalau tak, biar je gitu.... Boleh gak kuar air... Rayyan pun kemain terer dah, nak minum amek sndiri je :).. Size pun kecik je, boleh letak atas meja makan....  yang ktorg beli ni harga RM80

Dispenser ni ada lagi satu size, yg tu cuma ada air biasa je, takde sjuk or panas.... harga RM30... Refill die setakat ni yg sesuai corong tu hanya spritzer la.... yang saya beli ni botol 6Liter, hari tu ada promo kat Petronas, beli 2 botol RM13.. Ok la, setakat ni dah 4 hari belum habis lagi air... Ktorg still masak air to refill botol yg dalam freezer... So huby kadang minum air sejuk dr freezer... 

So kalau berminat boleh la cari di Petronas berdekatan...

Suka sebab dispenser ni memudahkan keje, kat rumah ni yg rajen minum milo panas ke apa hubby... Saya memang jenis tak minum air manis sangat.. Kalau pepagi minum air masak je, so kalau takat nak buat milo secawan senang la ada dispenser ni... Siap hot water kan, takyah susah payah nak g jerang air atas dapor...


6 comments :

  1. aku beli yg ni la taruk kt opis,
    water filter kt rumah pon dah rosak skrg,
    ingt nk beli lg 1 cmni
    tp byk msuk peronas dh abis stok
    kalu ade pon, derang ckp tu xjual,
    utk kad mesra punye reword je, coihhh

    ReplyDelete
  2. menarik juga..tq jue sharing.

    ReplyDelete
  3. ayong beli 1 letak kat dobi..air tu tahan 2 ari jer huhu..mmg memudahkan..

    ReplyDelete
  4. kalo coway tuh Jue boleh pindah 3x. Means kalo ko subscribe yg monthly rm110 tuh..FREE installation and pindah sebanyak 3x.Die akan siap installation mmg kemas laa keje diorang. Setakat nih air coway adik aku tuh dah 3x pindah. nih aku nk pindah lagi kene aa byr.tp tak sure berape...huhuh~

    ReplyDelete
  5. Mcm kat opis plak ada yg jenis botol camni :)

    Mmg senang kan, tekan terus siap.. hehee

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails