Wednesday, April 13, 2011

Ke taman bunga kayangan | Cameron Highland

Budak bam bam ni kol 6 pagi dah bangun... Huhu tak dapek la nak bermalas-malasan di katil.. Bila bangun je, die sebok la tepuk2 muka kite suh kite bangun sekali...

Mandikan Rayyan ngan air suam sesiapkan die, terus mengekek gelak tau je nak gi jalan..


Ar-Rayyan pakai ear moss pink kaler.. Pasrah je apa yg mama die sarungkan...


Sebelum gi jejalan, haruslah isi tangki kasik penuh dulu.. Kedai makan ni betol2 sebelah je ngan hotel ktorg, memang convenient la gak... Kalau lapo senang je, turun carik makan...

Papa pun sebok nak posing ngan ear moss PINK jugak..


Kami berdua lak berfotogedik.. Hehe since kami ada dua kamera, DSLR memang hubby pegang la nak snap pic, kamera pink tu aku pasang kat tripod so senang amek gambo kami sefamili, takyah la susah payah nak tukar kejap pasang tripod, kejap bukak.. Leceh plak kan...

So oliday kali ni gambar memang banyak, walau 2 ari aje pun tapi gambo sampai 4-5ratus.. Hehe, gambar kami bertiga pun banyak... Tu yang entri pecah2 nak kasik letak gambo.. Tu pun amek sket2 je, malas nak resize..


Hehe budak macam yang mandi ala2 je... Sejukkkkkkkkk....


Sesampai je kat taman bunga, haruslah gamba kami berdua.. Rayyan khusyuk je tengok bunga warna warni..


Lawa kan gambo bawah nie?


Ar-Rayyan di celah2 bunga... Hehehe dah la kaler topi sama lak ngan bunga tu..


Ni aku pangil pokok salji, cam pelik lak nape rupa die gini..


Kami di pintu masuk.. Ada air terjun, dalam die ada ikan koi.. Rayyan suka betol tengok ikan berenang2 dalam kolam tu..


Ha ni lagi satu aku musykil, apa die?????? Nak kata pokok, takde daun, nak kata tunggul, pun tak.. Huhuhuhu pelik la..


Kaktus yang bersusun, murah je.. 7 pasu RM10.. Memang tak dapek la kat sini.. Tapi aku tak beli pun..


Akhir sekali gambo kami sefamili..


Next Bee Farm, Tea farm...

4 comments :

  1. pokok coklat tu nama dia pokok bulu ayam
    on the way nk blk kl klw lalu tapah mmg akan jumpe org asli jual

    ReplyDelete
  2. hi,

    JOm join

    http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails