Friday, June 8, 2012

ShenZhen trip: OCT Oversea Chinese Town P1

Kalau ke  Shen Zhen, jgn lupa singgah ke OCT- Oversea Chinese Town.
OCT ni letaknya atas gunung and besar sangat area dia.
Ktorg jalan satu hari tak habes cover pun.
OCT ni ada Theme Park ada Tea Valley ada Bandar2 ala English di dalam dia...
Theme Park kami tak masuk, since hari sebelumnya kami dah puas bermain di theme park Happy valley.

Kami ke OCT ni naik bus.
Turun je bus, Subhannallah...
Sejok giler, sampai mengigil2 jari, berlaga2 gigi.
bila angin tiup tu, sejuknye sampai ke tulang sum sum.
Memang la kat shenzhen masa saya pergi tu musim sejuk, but tak sesejuk di OCT ni.
Maybe sbb ni kawasan pergunungan so mmg sejuk gile la kan.
Tambah pulak musim sejuk.
Naseb baik ada yg bwa sarung tangan, so pinjam ler kejap HAHAHA..

One of tarikan di OCT ni ada four season punya village.
Macam kat bawah ni, saya bergambar dengan tanaman 4 season.
Cantek betol ciptaan Allah.


Ada lavender, ada bunga matahari, and few flowers yang saya tak pernah nampak di country kita.
Ye la, kawasan Khatulistiwa ni bunganya sume kene jenis yg tahan panas...


OCT ni memang ala2 taman. Ada tasik besar, ngan ikan koi yang banyak. 
Orang cina kan sinonim ngan ikan koi, banyak Ong katanya..
Hikhik
Bebudak yg terlebey ceria... Actually ni nak memanaskan badan ni hehhee...


The tasik dan teratai yang layu d tasek madu..


Cantek sangat view kat sini, memang ramai pengantin yg buat photoshoot masa ktorg datang nie...


Lagi kanak2 ceria... Amboi kemain lompat tinggi ha...


Ni nak tunjuk barang2 yg comel... Yg tu model menggayakan topi ape ntah. Tapi siyes cute topi tu..
Best betol kat negara sejuk ni, macam2 aksesories comel leh pakai...
Takkan kat Mesia ko nak pakai gini? Sah org kata ko sakit....


Bergambar di hadapan pintu masuk. Masa ni aku pakai baju 4 lapis tau, tapi tetap la gigilnye ha...
Tapi syiok jalan sbb tak peluh.. Bau wangi je..


Yang ni dalam musim panas tak silap.. banyak tumbuhan hijau..


Nanti kita sambung next entri eh...

1 comment :

  1. bestt nyeee bila la nak smpai ke sini nih huhuhu

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails