Thursday, May 31, 2012

ShenZhen trip: Happy Valley

Cepat2 nak habeskan entri China ni.. sebabnya bulan 6 ni nak g China lagi HOHOHO...
Tapi kali ni nak g jalan tempat lain plak...


Salah satu tempat yg boleh pergi kalau nak having FUN di China silalah terjah HAPPY VALLEY die..
Siriuss, korang kuar saja dari sini bukan setakat happy, ting tong, pening lalat sume ada... 
HAHAHA.. Actually HAPPY VALLEY ni adalah THEME PARK..
Macam Genting Highland jugak...
Tapi besar gile, tak habes aku jalan

Harga tix...
Kalau nak convert to RM bahagi 2 je.


Ahli rombongan...
Hanya ada 2 orang aweks.
Aku dan Hana..
Dan seramai 8 orang jejaka... Tapi kita tengok sape yg berjaya sampai akhir HAHA

Yang penting bila kat sini, sila tengok MAP.
Sebab theme park ni super besar... Dia ada 8 theme area ie Spanish Square, Cartoon City, Venture Mountain, Happy Island, Gold Mine Town, ShangRi Las Forest, Hurricane Bay, SunShine Coast Mayan Water Park..



Yang ni one of theme area dia...
Tak ingat dah apa...
Tapi mmg nice la deco2 dia..

Tak dapat gi Disneyland, gi sini pun ok..
Dah merasa macam Disneyland dah...


Misi mencari rollercoaster yg paling tinggi untuk naik...
Dah nampak dari luar and dah aim nak naik...
Tu yg dok carik tu...


Ni la die rollercoaster yg kami nak naik..
Siyes tinggi....
Dan menjunam giler...
Memang naik ni rasa nak terkeluar jantung...
Tapi best!
Lepas naik ni, sorang dari boys team surrender dah HAHA..


Yang kedua naik rollercoaster gak, tapi yg jenis kita tergantung ke bawah tu...
Phewwwww....
Memang tak bukak mata hahaha..
Bukak mata kejap tapi rasa macam kat atas awan.. Gayat.. Terus tutup mata dan jerit.
Tips die kalau naik rollercoaster or thrill rides gini, kene jerit..
Lepaskan je.. Jgn tahan!!!!


Bergamba sebelum naik...
Aku tak tahu la apa nama dia.. Tapi memang die akan berpusing2 ke depan ke belakang...
Pastu berenti kejap kat atas...


Macam gini la die pusing....
Seram jugak, nampak macam simple..
Bila dah naik memang berderau darah...


Rollercoaster dalam air...
Yang ni pun best!


DUSHHHH turun..
Memang kuyup....


Daripada 10 org td.. Yang naik hanya 5 hahahha
Ramai yg surrender...


Yang ni jgn cakap la..
Tengok gambo pun dah leh agak camne rasanye...
Adoi..
Ngilu perot msa  naik ni..


Cuba carik mana saya???


Yang ni aku tak naik..
Mana yg ride berpusing2 ni mmg aku xkan naik..
Rasa die macam muntah nanti bila naik....
Tak sanggup sbb sepanjang masa kita dok tergantung kite kene putar...

Diaorang yg naik 4 orang je..
Bila turun sume mata merah sbb darah dah turun ke kepala...


Yang ni pun naik gak...
HAHAH tapi fun la...
Geli2 perot..


Die macam KAPAL tapi bukan kapal.. piring di ayun ke kiri kanan...


We are HAPPY..
Memang fun rides die sume...
Recommended to go...
Cume toilet tu memang hazabedah la sikit...
Hahah aku tahan kencing sampai kedai makan HAHHAHAHA...

Adoi... Naseb baik la aku ni memang adventure gak orangnye...
Mainan camni mmg aku naik... Kalau tak memang kene bahan aje la ngan bebudak lain hahahahha...


5 comments :

  1. besh jugak nampak tmptnya ..

    ReplyDelete
  2. hahaha ada gak ek lelaki yg xnaik
    kaklong tengok juga
    klw yang pusing kaki kebawah tu mmg xmo
    klw takat roller coster naik la

    ReplyDelete
  3. mak aii serius betol.. cuak kalu ain nak naik tu.. huhu kena selected je yang boleh..

    ReplyDelete
  4. Bestnyer....kitorang cuti sekolah ni pun nak ke Theme Park gak...tapi ke Cosmos World jerk...insyaAllah

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails