Friday, January 30, 2009

Hepi birthday to me

Selamat hari Lahir ke-25 buat saya... Takde ape yang istimewa pun hari neh cuma usia telah meningkat lebey setahun... Syukur alhamdulillah...

Hmmm mengimbas balik sambutan hari lahir saya yang lepas2.. Rasanya yang lepas2 lebey gembira kot.. Takde tekanan keje, sape tak gembira kan?

Sepanjang saya belajar di UKM, ada 2 kali sambutan hari lahir saya di buat secara kezutannnnn oleh teman2 baekku.. Teman2 dunia & akhirat, susah senang bersama...

Sambutan pertama masa saya nak masuk 2nd year.. Dibuat secara kejutan oleh Mawar, Take, Saz dan Awin (Mazuin) di KFC Jalan Reko...

Ingat tak saat itu teman2? Lepas je kuliah terus korang angkut aku p sana..

Heee pas habes kelas beriya la depa ajak saya p makan KFC bagai.. Tetibe sampai ada kek.. Wooohooo terharu sangat... Tapi gambar takde, sebab time neh guna kamera yang filem tuh.. Malas la nk scan gambar....

Yang kali kedua lebey meriah, masa saya nak masuk 3rd year.. Heeheee masa neh depa ajak makan malam di Rimbun Klasik.. Chewahhhh, saya tak expect la pape sebab kali nieh bukan saja Mawar, Take, Saz ngan Iemah.. Depa p angkut sume course mate yang len2 jugak...


Agak pelik la jugak bebudak yang len, yang tak rapat pun ngan saya nak celebrate birthday.. Ingatkan saja nak makan2 kat luar sempena habes exam hikhikhik maklumlah baru habes exam...


Sekali ada kek wooo untukku.. Ohhhhhhh sangat terharu ok!!!!!

Sebenarnya saat entri neh ditaip pun saya masih lagi terasa hangat di dada neh akibat terharu atas setiap ingatan kawan2 saya....

Masa neh Azrin, Hani, Liza takde lagi baru nak kamceng2 gitu.. Jangan kecit hati nama korang takde ye, masa neh kiter baru nak jinak2 hehehe...

Pape pun, aku sayanggggg korang all the seven sisterhood!!!! And I miss all the moments we shared together!!!

Saat bersama teman2 berkongsi suka duka itu adalah sangat indah bukan?

Itu kesah teman2 kesayangan saya..

Chenta hati saya??

Hmm masa tuh dia jauh, ye la percintaan jarak jauh pun nama... Huhu sorang tercampak di Bangi, sorang di Johor so pepandai la hidup sendiri..

Encit Lee sering mengejutkan saya dengan kad2 yang dibuat oleh tangan die sendiri.. Walaupun saya selalu kutuk tulisan die senget benget tapi die tetap buat untuk saya.. Die takkan sekali2 beli kad untuk saya..

Ohhhh saya amat terharu untuk itu...

Bukan senang ok lelaki nak buat kad... Keje yang rumit yang selalunya pompuan je rajen buat...
Tapi Encit Lee buat dengan penuh kaseh sayang untuk saya...

Sayang, ingat ke kad neh? Gigih betoi u buat ehh..

Ini adalah antara kad harijadi handmade dari die yang saya dapat.. Yang laen2 ada tapi jauh ke dalam kotak, malas nak seluk.. Hikhikhik...

Walaupun tak lah semahal kad yang dijual kat Hallmark tuh, tapi saya tetap sukeee.. Buktinye saya simpan sampai skang dengan elok,walaupun dah 6 tahun berlalu.. Hmmmm

Cantekkan? Sangat kreatip, yang paling saya kagum tuh anyaman bentuk LOVE.. Ohhh kalau saya mesti malas nak buat keje rumit tuh....

Pape pun setiap orang ada cara tersendiri untuk memberi kejutan.. Saya sayang sahabat saya, chenta hati saya dan keluarga saya sebab memberikan kejutan yang indah2 dalam setiap sambutan hari lahir saya.. Menjadikan hidup saya lebey ceria!

Famili?

Tentu la lagi banyak kejutan tapi selalunye lambat la.. Sebab saya sentiasa berada di asrama, selalunya memang celebrate back dated hahaha... Famili selalu bagi kejutan hadiah la, hadiah yang tak disangka2.. Hehehe antaranya digital kamera yang saya ada skang mak yang hadiahkan.. Yang paling saya ingat, ada sekali Hari Lahir saya jatuh pada 1 Syawal, jadik sambut beramai2 di kampung lah... Hehehe kek disponsor oleh makcik2 ku.... Gambar time tuh tak pakai tudung so takleh la nak tempek di sini.. Heheh..

Tu la die antara kenangan yang saya ingat bagaimana hari jadi saya disambut oleh kawan2, chenta hati & famili...

Tahun neh saya cuma ingin memohon doa agar dipermudahkan setiap urusan saya, diluaskan pintu rezeki bagi saya, dikurniakan tubuh badan yang sehat, dan pelihara hati saya dengan iman dan taqwa.. Amin..

Selamat Hari Lahir Juliana..

Sebenarnya saya sendiri hampir lupe tentang Hari Lahir saya, naseb bek Encit Lee ada cakap seminggu sebelum neh, jadi baru teringat huhuhu.. Dan tu pun saya tetap lupe lagi sekali dan naseb bek Liza salah seorang dari seven sisterhood tuh, salah tarikh.. Hehehe die ingat semalam adalah birthday saya, punye la semangat tepat 12 malam die dah sms saya... Heheh upernye tercepat sehari... Hmmmm baru lah saya sedar, hari neh hari lahir saya....

25 comments :

  1. lorr...bday girl rupenye....
    Happy Bday Jue...
    semoga cepat besar (huh?) dan cepat kawen...
    ok???

    semoga pnjg umur....
    baru 25 tahun ke??hehe

    ReplyDelete
  2. happy birthday..semoga panjang umo di banyak kan rezeki

    ReplyDelete
  3. hye dear..
    hePi beSday to U..
    may all ur wishes come true!
    caaaaaaaayangggg jUE!

    ReplyDelete
  4. kak...
    happy birthday...
    semoga pnjang umo..murah rezeki dan bhgia selalu hendakNya....
    semoga smakin tabah meniti hari2 mendatang...=]

    ReplyDelete
  5. erk! bile besday jue ni? nape tak bgtau.... anyway
    'EPI BELATED BESDAY.. MOGA DIPANJANGKAN UMO DAN DIMURAHKAN REZKI'...
    kalo nak pezen meh kasi alamat meh...

    ReplyDelete
  6. canteknyer kek .. =)

    nak minta email ... =) utk invite to private blog ..

    ReplyDelete
  7. comelnya entri ni...selamat hari lahir jue :) smoga panjang umur murah rezeki, dan baik2 selalu...

    ReplyDelete
  8. jue dear, happy besday! xpe, nama aku xda pon xpe..paham..hehehe....mmg kami blm ade ms tu..huhuh~~ masih geng lain kan..hihi~~ papepon, hoep u r happy always k..

    ReplyDelete
  9. happy birthday Jue..semoga pjg umo n murah rejeki..all the best for u..

    ReplyDelete
  10. hepi bufday jue...
    sebaya la kita tapi ana tak masuk 25 lagi hiks =p...

    ReplyDelete
  11. ~ happy birthday!!! may all ur wishes come true. ~

    ReplyDelete
  12. Heppy birthday juelee... eh jue je...adlee belum lahir..ekeke..

    ReplyDelete
  13. happy buffday jue! semoga tuhan sentiasa melindungi jue dr yg tak baik dan memberikan ilham2 utk melakukan perkare2 yg baik ajek!

    ReplyDelete
  14. cekgu BH: Mekaseh.. Hehehe baru 25, muda kan? Nampak cam sweet 17 je kan? Hahaha

    Nizasalleh: Tekiu, moga2 betoi2 murah rejeki saya..

    Kisah.cinta.gadis: mekaseh Am.. CAYANGGGGG kamu jugakkk

    Seroja: mekaseh... semoga akak tabah kan menghadapi tahun neh hahaha.. tahun neh je bujang, tahun depan bini orang hahaha...

    ReplyDelete
  15. ena: Mekaseh kak.. Bukan belated, memang hari neh pun 30hb hehehe.. Boleh ke minta pezen?

    dakjaat: kek je ke ko puji? Cehh tuan punye kek?

    Fizah: tekiu bakal ibu.. hehehe fiza umo 25 dah ada anak, camne neh? kiter takde pape lagi neh..

    hani: tekiu.. haha masa tu ko puak gaza, kami puak palestin.. hehehe tapi ape pun skang kiter lebey enjoy friendship kiter..

    ReplyDelete
  16. hanis: tekiuuuu frend..

    honeysour: tak masuk 25 lagi? Bulan bile? Hehehe neh la org lahir awai tahun, tahun berubah umo pun berubah.. Tapi umo hanyalah angka, hidup kene nikmatiiiii..

    mizzamy: tekiuuuu..

    katakhodoh: hahaha encit lee nye bulan 9 nnt, beza bulan hehehe.. tapi i nampak muda remaja kan like sweet 17 gitu.... Hehehe..

    ReplyDelete
  17. cheryna: thanks sya sebab mendoakan yang baek2 untuk jue...
    semoga segalanya baek2 aje untuk tahun neh..

    ReplyDelete
  18. hepi besday babe.. muda lagi ko rupenya..

    hebat ah bf ko.. buat kad sendiri.. kagum aku..

    ReplyDelete
  19. hik hik...tmbh satu thn lagi insyaAllah ada anak...:D

    ReplyDelete
  20. Happy Birthday Cik Juelee..Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..next year besday akan lebih bermakna rasanya..bersama encit lee tercinta, sebagai suami yg pasti..hehe..Happy 25th :)

    ReplyDelete
  21. hepi besday to untie julie. smoga maintain vogue n berbahagia di smping uncle Lee.

    luv,
    Aisha

    ReplyDelete
  22. hepy besday.......hope all ur dreams will come true...:)

    ReplyDelete
  23. happy bday kak jue..
    moga cpt2 kawen.
    moga cpt2 kawen.
    moga bhgia2 slalu.

    *muahh! :]

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails