Wednesday, August 3, 2011

Aummm Aummm Safari

Dah lepas tengok segala animal show yang ada.. Kami masuk ke Safari..
Safari ni kawasan lapang tau, haiwan sume bebas berkeliaran kat dalam nie.. So nak masuk dalam ni hanya menggunakan truck saja.. Jangan la bantai nak berjalan2 bersiar2 berpegangan tangan romantika de amour kat dalam tu..

Kang tak sempat nak buat pape dah kene baham ko... Haiwan dah la ganas2 belaka...

1st ktorang lalu kawasan ala2 gurun... kat sini ada la unta, rusa, zirafah, kijang apa sume ngan dok berkeliaran....




Nie rusa2 ngah beristirehat.. Hehehe.. Kat sini bau die amatlahhhh enak ye.. Hahaha..



Pastu lalu plak kawasan awek ni ngah berjemur.. Buat tanning katanye HAHAHA.. Ni la die awek tu.. Siyes takuit tengok sebab sume garang2 ala2 cam tak makan je kekdah nye...



Ha ni la die truck yang ktorg naik tu.. Tu die siap pagar2 dawai bagai.. Memang bahaya tau, masa ktorg stop tu, ada beruang hitam besar datang dekat siap tolak2 lagi truck nie.. Scaryyyyy..

Dah la beruang tu dok tepi kat tingkap aku ngan Rayyan, berdoalah tangan die tak pat nak celus masuk...



Tengah2 syiok layan haiwan, tetibe ku lihat si kenit ni dah lelap rupanye.. Caisssss!!! Penat sangat la tu sampai leh terlena di mana2 saja..




Ni kuda belang, yang jaring2 tu bukan pagar haiwan ni sume tapi pagar kami yang kat dalam truck nie...




The Lion King.. LAwak giler singa ni, pas die minum leh la die relek je kangkang pehtu pancutttttttt... ahaha pancut air kencing la, takkan ehem ehem plak...

Macam anjing la gaya singa kencing..



Rimau ni plak ngah syiok beristirehat kat atas truck tinggal.. Pastu elok je die mengaum sekuat2 hati.. Isk seram tol masa dengar rimau ni mengaumm...



Yang ni rimau ngah rehat2 amek udara segar hahhaa... Ntah2 die dok pikir, bila lah manusia kat dalam truck ni nak kuar..



Pas Safari kami ke Chicken and Rabbit Farm..


2 comments :

  1. bestnye dpt gi safari.. xpenah lg gi, huhu~..

    btw, salam Ramadhan ye~.. ^_^

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails