Thursday, November 17, 2011

Ar-Rayyan @ 13 bulan

Pejam celik pejam celik..
Dah 13 bulan usia Rayyan..
Alhamdulillah, syukur sangat Rayyan membesar dengan sihat dan bijak..
Secara jujur, Rayyan senang nak diuruskan cuma aktif die tu je hyper sikit...

Hikhik tapi aku tetap bersyukur, tak kesah la die aktif janji die sihat...
Budak aktif ni orang kata otaknye cerdas...
Otak berjalan je dok pikir nak buat apa..
Amin....
Semoga Rayyan akan benar2 menjadi seorang yang bijak kelak..



Tengok la budak bergigi 2 batang nie.. hehe..
Suka sanagt gamba nie sebab nampak cheecky sangat Rayyan masa nie..


Meh kita lihat apakah kehebatan budak 13 bulan nie...


  • Skang Rayyan dah ada 3 batang gigi.. Pelik tau, babies lain tumbuh 2 batang, 2 batang sekaligus.. Tapi Rayyan tumbuh sebatang pehtu sebatang lagi pehtu sebatang lagi... Alahaiiii segan2 nau nak kuarnye gigi mu anak!!!!
  • Dah pandai cakap MA-MA.. Suka dengar rhythm bila die panggil MAMA tu.. Lembut je bunyiknye, sejuk ati dengar... PAPA pun dah pandai jugak, ngan ATAK haha cer teka apa ATAK tu????
  • Rayyan skang dah tak fully BF huhuhu =( sedey.... Terpaksa top up ngan FM sebab tak cukup dah susu gantung mama nie... Takpe la, at least setahun Rayyan dapat membesar ngan susu badan kan... Tu pun dah satu nikmat yang besar rasanye....  
  • Dah pandai sebut certain words yang lain macam BABAI, TATA, NAK (konon mintak la sambil hulur tangan, yang ni siyes kiut!!!), JAN (stand for hujan).
  • Kalau nak makan kita suh baca doa, cepat2 angkat tangan baca doa.. Hikhik.. Terharu amsa tengok Rayyan dah pandai tadah tangan baca doa nie..
  • Dah kenal mana eyes, nose, mouth, teeth, feet.. Terima kasih pada opah Rayyan dan adik aku yang bongsu sebab depa la yang rajen ajar Rayyan benda2 ni sume... Kalau harapkan aku, Sabtu ahad je ada masa memang tak sempat nak ngajor dah... Malam pas main2 Rayyan dah nak tido huhuh...
  • Rayyan dah pandai if kita say "clap your hand", dia akan clap hand, Kalau say "step your feet", die akan hentak kaki.. Heheh yang ni plak belajar dari nusery rhythm .. Budak2 cepat belajar kan, tengok je, dengar terus dapat tangkap....
  • Yang lagi satu ni memang aku gelihati... Rayyan suka tau sorok2 HP, remote TV kat celah2 sofa, bawah kusi la... Kalau aku tanya "Where's phone mama?" ... Cepat2 la si kenit tu tertonggeng tonggeng tengok bawah kerusi, selak2 kapet la, selak2 langsir la, punggah toys box die... Konon2 macam mencarik handphone aku la, which mean die dah paham la apa makna "Where" tu kan.... Hikhik gelihati sangat tengok gelagat Rayyan skang.. 
Rasanye  setakat ni tu je la yang aku ingat.. Terlalu banyak achievement Rayyan yang kadang2 aku lupa nak catat... Tinggal berjalan je Rayyan belum boleh lagi.. hhuhuu berdiri dah terer dah... Tapi nak langkah kaki, alahai penakottnyeeeeeee... Penyudahnye, die rela duduk dan merangkak dari langkah kaki die hhahaha

Hikhik Rayyan memang penakot, bunyik mercun pun die nages..
MACHO tapi penakot!
Tapi mama ngan papa tetap sayangg!!




4 comments :

  1. rafique pun takut bunyi kuat dear..kalau tv tibe tertekan ke yg takde channel tu pun dia nanges..

    ReplyDelete
  2. Alahai comelnya!! Smoga trus mmbesar bagai juara!! ;)

    ReplyDelete
  3. Selamat berumur 13bulan rayyan :)

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails