Wednesday, November 23, 2011

Singapore Trip: Cable Car to Sentosa Island

Hari Jumaat masa last day kat Singapore, kami pakat terjah Sentosa Island..
Plannye nak masuk ke USS..
Universal Studio Singapore..

Dari hotel kami naik bus ke Harbour Front Tower tok naik cable car ke Sentosa Island..
Naik cable car ni terus sampai ke Imbiah Lookup Point kat Sentosa Island..
Rege tix, kalau sehala SG$24.
Kalau two way trip SG$26.

Kalau kid plak sehala SG$14
Kalau two way trip SG$16...

Kalau conver ke RM memang la mahai....


Ni la dei cable car yang ktorg naik tu...
Selesa sangat dalam die...


Naik cable car tu ada la dalam 15 minit kot...
Sepanjang perjalanan nampak Malaysia, nampak Indonesia...
Heheh nampak tiga2 negara...
Yang gamba atas tu pemandangan dari atas nampak cruise yang tengah berlabuh kat tepi Sentosa Island tu..


Pintu masuk USS dari atas cable car....
Hehe nampak jugak ada entertaiment baru yang tengah buat...
Tak silap water world..
Diaorang nak bt water world macam sunway lagoon tu tak silap...



Posing ngan kabel car...
Dalam hati ketaq...
Aku pernah naik cable car gi Genting Highland, gayat weii...
Tu yang seram sejuk nak naik cable car nie..


Muka tahan takut...
Cable car die takde la tinggi menjunam macam Genting tu...
Tapi dah namanye gayat...
HAHAHA rendah pun tetappp takut jugak...


Posing supaya nampak cruise kat belakang...
Yang sebelah tu kawan aku the only kawan pompuan yang aku ada kat sana...


Dah sampai Imbiah Lookup Point....


Bergamba dengan team members yang lain...
Sume semangat nak terjah USS...



Imbiah lookup Point...
Tu dia......

Terdampat tengkorak menyambut ketibaan kamiiii...
Tengkorak sape tuuuuuuu?

1 comment :

  1. Bestnya dear.. ;) Bila lah teman nak sampe sana plak.. ;D

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails