Tuesday, October 30, 2012

Hasil borongan di Langkawi

Hasil rombongan di Langkawi... Banyak yg memborong mak aku la, ntah bape set pinggan mangkuk mak aku borong ntah.. Ngan gelas kristal bagai... Ktorg memang malas nak beli sebab rumah tak siap lagi, tempat nak simpan pun takde.. Tu yang hubby plan, rumah siap nnt nak gi lagi Langkawi, nak beli pinggan mangkuk, sudu garfu segala hehehe...


Budak kenit ni pun beli ok.... Beg troli Thomas... Adoi hai... Masa kat Hj Ismail la, die nampak beg ni, pastu sebok tarik ke hulur hilit. Hubby tanya la kat Rayyan, nak ke beg ni. Terus die kata nak... Aih la anak ku memang pantang nampak car ke thomas ke... Memang kesukaan die la... Beg ni RM80, tak tau la murah ke mahai.... Dulu memula aku ngan hubby nak belikan Rayyan beg Trunki tapi dah die nak beg ni, tak de lah Trunki dah lepas nie... Pakai la beg Thomas nie...


Ni coklat yang kami rembat. Gile banyakkkan? Hehe masih ada lagi dalam peti ais... Lagipun ni ada yang nak bg jiran ngan kekawan opis...

Coklat paling sedap pada aku, coklat Whittakers la. Kat KL mahai wooo.. Daim memang wajib la beli sebb kat KL mahai.


Ini je yang aku beli. Yang murah je. Kuali Tefal memang dah lama nak beli cuma kat KL mahai melampau. Kat Langkawi dapat RM100 hok yang stainless steel siap bertutup. Aku memang suka pakai Tefal ni sebab masak tak hangus then tak melekat. Lagipun ada tutup ni senang nak masak rendang ke hape...

Yang mangkuk 3 sekawan tu pun murah je RM 27, beli yang biasa bukanlah cap corningware ke hape... Tapi sedey weiii....  Barang2 ni seme letak dalam kargo tau sbb banyak brg kan, xlarat nak pegang... Sekali mangkuk 3 sekawan aku tu pecah... Yang elok sebijik je. Yang lagi 2 bijik retak seribu. Tensen aku!


Ni la bukti mangkuk aku pecah seribu.. huhuhu memula aku ingat nak email ke AA tapi  aku dah tahu dah jawapan die. So aku redho aje la... Naseb la pinggan murah kalau yang rege beratus2 memang aku tuntut ganti rugi...


Yang ni kain pelikat tanjir. Beli 2 helai kaler hijau yang sama sebab aku nak bt baju kurung Riau T___T
Sanggup ni pergi mencari masa hari last tu.. Ada jumpe kaler pepel, lawa... Tapi ada satu je, mana cukup nak bt baju kurung.. So amek la kaler ijau pucuk pisang nie.... Selai kain ni RM21. Nanti dah jadik baju aku tunjuk ok, korang leh nilai cantek ke dak...



2 comments:

  1. Kalau bawak mak-mak memang confirm memborong.tak nampak pulak beg thomas tu kat hj ismail hari tu..comel pulak..ruginya

    ishhh sayangnyerr pecah pulak mangkuk tu.Takde rezeki nak pakai..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails