Hehehe di pagi Isnin ni meh kiter share resipi for our babies ye..
Actually time2 wiken ni boleh la buat special sket tok anak, time ari keje mana sempat aje la... Janji berkhasiat...
Pasta ni selalu Jue guna yang sama je jenama Heins, baby pasta.., yang ubah cuma gravy.. Nak try pasta lain, tapi since Rayyan hanya ada 2 batang gigi je dari 10 bulan ritu, tak berani la sebab die kadang2 kunyah pun tak betol2..
Meh Jue share kan resipi..
1. Pasta kasi rebus hingga lembut dan toskan.
Gravy tok pasta .
1. Rebus tomato & ubi keledek merah tu. - Jue guna tomato sebab nak bg rasa masam dan keledek merah tu nak bagi rasa manis.2. Guna minyak zaitun tumiskan halia, bawang putih dan bawang.. Pastu masukkan isi ayam dan renehkan hingga masak.3. Tomato tadi buang kulit dan biji ( sebab biji tomato bila blend tak hancur, bahaya.. Takut indigestion toward baby).4. Bila ayam tadi dah empuk boleh tutup api.5. Blenderkan tomato, isi ayam, keledek dan gunakan air rebusan ayam tadi sekali..
Garam, gula dan perasa Jue memang tak bagi Rayyan makan lagi.. Alhamdulillah setakat ni he's ok with it...
Jadi lah gravy die.. Ala2 bolognaise.. Cuma yang ni without cili la..
Ayam tu memang saja tumiskan dulu bawang dan halia tu, biar ada rasa dan bau sikit hehe..
Alhamdulillah Rayyan suke..
Uols leh la try ye..
sy ade perasaan kelainan dlm penulisan awk..hehe
ReplyDeleteNyumy2!!!!
ReplyDeleteJue..mesti best kan..kalau tambah cheese sure lagi best.. :P
ReplyDeletex saba nk bg pasta kt Aryyan..tp kne tggu ade gigi dlu lah..skg mkn bubur jekk..
ReplyDeleteHi can you please share this recipe with me but in English?
ReplyDeleteMy email address is subwaycraze@gmail.com