Tuesday, August 14, 2012

Baju raya+henbeg Raya+Dress poplook mama pulak

Eh.. Arini saya dah start cuti raya tau hehehe cuti sampai 27 Ogos.. Nak kemas rumah, gantung langsir baru, nak basuh baju, nak settlekan sign S&P beli rumah tu, nak sign loan offer from bank. Semua nak settlekan before raya......


Td cerita baju raya Rayyan.. Arini cete baju raya mama plak.. Baju raya mama semua order online hahaha dasar pemalas piang betol.... Dah tak sempat dah nak ke Jalan TAR bagai. So order online sudah. 

Posto2 yang sampai minggu lepas dari PopLook dan BrandedLideCouture (ingat entri INI)...
Lama menunggu posto yang dalam kotak tu. hampir 3 minggu. Hehehe



Inilah die, dress PopLook yang ke bape belas ntah. Nanti aku kira balik heheheh... Dah lama nak beli yang polkadot ni tapi asyik la sold out. So kali ni bila poplook restock aje kol 11 pagi, terus klik klik and order. Order 3 lai terus. Insyaallah pasni tak order dah T____T.. Dress ni nak pakai raya. Yang beli aritu pun ada 2 lai lagi yang tak pakai. So boleh la kira baju raya. Sempoi aje. Tahun ni macam malas nak pakai baju kurung sebab tak tau kenapa.. Napsu nak beli kain dan buat baju kurung tu takde. Ada beli selai kain dah siap sulam tapi aku tak jahit pun sebab memang takde mood nak berbaju kurung langsung. #perangaipelikdahmelanda.



Yang second parcel tu adalah beg Coach pepel ni... Ni koleksi beg juruletih aku yang ke-2......Yeayy... Dah dapat, lama tunggu.. Maklumlah shipping dari US.... Actually dah lama nak beli beg tote kaler pepel ni. Kebetulan ada sale and dapat best price, tu yg beli. Bukan untuk raya pun asalnye. Tapi, udah beg ni sampai seminggu before raya, haruslah ku pakai di pagi raya. Dan kebetulan plak tema kami tahun ni pepel kaler. Asalnye bukan pepel pun, konon nak gold kaler. Tapi dah mak aku dah belikan baju rayyan kaler pepel. Terus la ubah tema ke kaler pepel. Pepel pun one of feveret kaler aku...


Yang ni the only baju kurung yang aku beli. beli online gak HAHAHAH gile malas nak keluar betol #segalanyadihujungjari. 

Baju kurung ni beli kat butikniaterosa.com. Bila beli online aku takde la mengharap cantek sangat. Tapi bila sampai dah pakai. Siyes sedap dipakai. Baju ni kain chiffon with lining. Siap beads lagi kat leher dan lengan. 
Yang bestnye material die sedap, sejukkkk aje bila pakai....  Jahitan manik pun kemas. Actually baju ni hitam with polkadot pepel and pink. Sebabkan nak tema pepel, so aku pakai la tudung pepel.. HAHAHA.. Boleh la tu.. Janji ada unsur pepel di situ. Malas dah nak pikir.



So dah settle la persiapan raya kami. Untuk hubby pun dah settle, cuma baju melayu je tak carik lagi. Itu tunggu nanti, maybe kene gi jalan TAR gak. kami akan pergi pagi2 sebelum orang ramai menyerang jalan TAR tu hahahahha... #orangalergicsesak

Tapi semalam hubby kata nak sponsor baju raya saya kaler pepel.. nak sedondon jugak katanya di pagi syawal... ooooooohhh malasnye nak gi mencarik baju... T___T

Lebih rela pakai baju yg sedia ada je HAHAHA ni memang dasar malas betol!

7 comments:

  1. sama plak dress poplook kaler biege tu ehehee

    ReplyDelete
  2. Babe, lepas ni kalau geng UB buat open house raya i kena inform u dulu dress apa i nak pakai. hehehe.

    Btw polka hijau tu mmg gojes. i sempat sambar colour merah. tp bila sampai colour tu x mengghairahkan langsung. agagaga..

    ReplyDelete
  3. uitss bila perangai pelik dah sampai.. adakah?? sesuatu hehehehe

    ReplyDelete
  4. salam sis

    sis tanak let go any penny ke?lau nk let go bitau ye.

    ReplyDelete
  5. sis,meh la ltgo peny poka teal tu if dh boring nk pki..hehe..wasap la sy ye 0123670300.lama dh ngidam.huhu

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails