Wednesday, August 29, 2012

Syawal ke 2 di perak

Sywal ke 2, pas Subuh je aku dah bangun sesiap gosok baju hehe walaupun malamnye tido lambat dek menyembang ngan MIL. Bukan pe uols, kami nak gerak balik Perak plak.. Beraya ngan my family plak,  haruslah eksaited.... Perak ni kampung mak aku. Since arwah ayah meninggal, adik aku yang lelaki memang akan bawa mak ngan adik2 aku balik beraya kat Perak. Lepas tu baru balik jenguk famili arwah ayah kat Melaka plak. Gitula, walaupun arwah dah takde hubungan keluarga tu masih ada. 

Sebelum gerak balik, amek gambo dulu.. Hehe MIL tegor, sedondon hijau kami bertiga pagi tu. Hehe bila dah kene tegur baru perasan. Ye la, kami ni beli baju bukan serentak. Kali ni shopping baju rayyan, ntah bebila kang beli baju hubby, pastu baju aku plak amek yg mana sempat je. Tetibe boleh plak kami sedondon hijau pagi tu hehehe..


Kami bergambar di bawah rumah sebelum bergerak pulang. Alhamdulillah trafik pun lancar je, takde jem segala... 3 jam lebih perjalanan dah sampai rumah opah. Rumah opah aku ni memang betol2 environment kampung. Ape lagi puas la Rayyan berlarian ke sana ke mari. Pastu ramai plak gengnye kan...


Sampai2 tu, kami gi beraya ke rumah Opah Cu dulu. dapatla kenyangkan perot ngan bihun sup air tangan Opah Cu. Dah kenyang balik ke rumah opah aku semula. Ala dekat je kampung sebelah menyebelah hehehe... Ni yang best raya kampung, keliling kampung sedara mara sendiri aje hahaha...

Kat rumah opah aku plak mak aku dok sebok bt mi kari... Harum semerbak bau mi kari mak aku... Yang pakcu aku dok sebok memerap ayam.. untuk apakah??? jeng jeng jeng... nanti aku cete next entri....

Pas je tukar baju aku pun start la menolong apa yg patut kat dapor. Sambil buat keje, sambil bergossip.  Pastu dok membahan orang je hehehe naseb baik la dapat makcik2 seme sporting2. Yang hubby pun boleh sama naik membahan diaorang.. Adohaiiii...

Petang tu, lepak depan umah opah layan Rayyan main bola...


Budak yang hepi dapat lepas bebas kat kampung. Tanah luas memang puas la berlari...


Papanye layan main bola....


Sedia...... 1 2 3 goalllll (Rayyan cakap)....


Mamanye sebok snap snap pic...


Memang seronok la dok kampung.... udara segar, laman luas... Dok la cakap ngan hubby, kalau ada rezeki, dah pencen nak beli rumah kampung je.... Heheh beli tanah, buat rumah.. Baru best!!!


Anak beranak yang happy main bola...


Gitu la kisah kami di Syawal kedua di Perak... Malamnye lagi happening youuu... Next entri ok!

4 comments :

  1. Salam Aidilfitri Juelee,

    Perak tu katne eh?
    btw, nk tny camne nak buat gambar besar2 cam kat blog Juelee nih ek?sbb template ke ada cara lain?pls help me...huhu

    ReplyDelete
  2. syokkan kalau dapat balik kg sndiri beraya??

    ReplyDelete
  3. perak area mana juelee?
    takde mention pun, huhu! =p

    ReplyDelete
  4. cantik baju juelee,pop look ke?

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails