Wednesday, August 8, 2012

Ramadhan-18


Semalam ini lah menu iftar kami. Gulai tempoyak ikan patin (peberet hubby), daging masak ala thai. Kopok lekor adik bagi die pegi Terengganu keje, sambal belacan and ulam ulaman....

Simple je, actually dah habes idea nak masak apa.. Wiken bt nasi ayam, nasi lemak sambal paru.. Coming wiken ni cadangnya nak bt nasi tomato ngan nasi daging plak... Mencabar betol nk pk menu berbuka ni. Actually hubby tak kesah pun cuma ye la kita nak la masak spesel sikit di bulan Ramdhan ni. Walaupun tak mewah tapi lain dr yg lain kata org.

Setakat ni kami belum pernah lagi berbuka di luar. Takde keinginan pun nak bukak pose kat luar. Mana taknye bila tengok rege buffet seme mahai2. Satu kepala RM50 above. Which is pada aku satu pembaziran sbb ktorg makan bape la sangat. Kalau 2 org dah RM100, boleh bt banjer pasar seminggu. Pembaziran pun takde. Ntah la, memang gini peel ktorg laki bini. Aku memang tak suka makan luar sbb malas nak kelam kabut terkejar2 nak solat. Pastu surau full, rasa pening je kepala tengok keadaaan gitu.. Hahaha aku ni alergic tempat sesak ni, tu yg sampai skang tak gi syopping baju raya. Nak tunggu orang xde, lepas raya la gamaknye baru beli heheheh...

Pastu ngan anak kecik, mana la boleh makan tenang2.. Kalau kat umah boleh la umpan ngan Upin Ipin ke hape.. Pastu tak eksah la kalau die nak terbalikkan pinggan ke sbb pinggan plastik... So memang kesimpulannya, makan di rumah lebih nikmat... Ya penting, suami ada di sisi untuk sama2 menikmati juadah berbuka...Itu la yang paling indah!

3 comments :

  1. sedapnya gulai tempoyak ikan patin tu..

    ReplyDelete
  2. betol betol ain sokong.. dgna nak kecik yg tgh melasak..kalu makan kat luar rasa sgt x kenyang huhuhu.. satu suapan makanan.. kena berkejaran ngan anak huhuhu.. yg terbaik masak kat umah laa kan..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails