Tuesday, August 14, 2012

Persiapan raya 2012 untuk anak bujang

Persiapan Raya untuk anak bujang ni dah settle before bulan puasa lagi. yang tak beli lg cuma baju tido (pyjama) ngan kasut. Aku memang gini perangai, baju tok anak before puasa aku dah settlekan sebabnya aku tak suka bersesak2... Tak tahu kenapa, dari dulu lagi. Memang alergik tempat sesak. Ada orang suka  bersesak2, syopping last minit sebab boleh rasa kemeriahan hari raya, syopping sambil dengar lagu raya. Tapi aku? Tak boleh. Lagipun selalunya bila syopping last minit nie, sure kang baju yang aku berkenan size takde la.. Pilihan macam dah jadik limited. 

Dalam blog ni dulu aku ada cete, aku pernah pengsan kat pasar chowkit. Ha, korang bayangkan betapa sesaknye chowkit tu. Aku pengsan kat tengah2 orang ramai. Masa tu nak gi cari barang sireh gambir la nak bt hantaran. Tak pasal2 hubby kene dukung aku dari dalam pasar tu bawa ke luar. Perghhh... 

Nak baca kesah aku pengsan kat chowkit tu? ni LINK die... 
Since that memang aku elakkan tempat sesak ni. Even kalau niat nak shopping pun, automatik napsu syopping aku mati bila tengok orang ramai2.. Terus tak tahu nak beli apa.

Baju2 kasual Rayyan dah settle. Beli sikit2 kat JPO ngan kat China masa aku g China bulan 6 ritu, bila kuar jalan2 tu kekadang beli gak selai dua.. Tengok2 eh banyak la pulak baju si kenit nie.... jeles mama tau... 

Baju tido rayyan penyudahnye aku baru order online last week, order 4 pasang baju tido ngan 2 pasang baju biasa. Minggu ni sampai la.  Konon nak beli kat JJ, sekali nengok rege RM18, kainnye lahai halus nipis je... Nampak seksi plak.. Tu yg order online yg bese aku beli tu je. Pueh hati, rege lebey kurang je.



Kasut yang Ben 10 tu baru beli wiken ritu. Kesah beli kasut ni pun panjang ooooo... Ari Sabtu lepas buka puasa, hubby ajak gi JJ Maluri beli kasut Rayyan.. Nak masuk paking dah hazabedahhhhhh panjang queue nye.. Aku dah nak ajak balik dah time tu sbb dah boleh imagine betapa packnye umat manusia dalam JJ tu. Tapi hubby insist nak g gak.

Sampai JJ, mengucap panjang aku tengok orang yang ramai.. Mana la datang orang reramai nie. Terus aku tak boleh pilih. Ada few design kasut yang berkenan pun takde size, 20 minit je dok dalam JJ tu aku dah ajak hubby balik. HAHAHA.. Lastly hubby cadangkan, besoknye hari Ahad sebelum pintu jusco buka kite gi tunggu.

So Ahad tu, kami ke JJ Cheras Selatan plak. Pintu JJ belum bukak kami dah ada kat situ. Tapi sebenarnya ramai je yang pikir mcam ktorg,  cuma orang yg shopping takde sesak padat macam malam Sabtu tu. So dapat lah kami memilih dgn tenang.....pilih punye pilih, hubby berkenan ngan  kasut Ben 10 ni. Nak cari size kaki Rayyan ni pun problem gak, sebabnye kaki die besar. Kami kena pilih kasut yang toddler besar, kalau yang design baby toddler ni memang tak muat.. Adoiiii... Kasut Ben10 ni papa rayyan yg pilih.. Aku tak kesah dah design macam mana pun, udah papa nye yang bayor hahahah.. So terima seadanya... Rayyan suka je kasut tu sebab ada lampu2 bagai... 



Yang ni plak baju melayu, sampin, songkok, capal... Semuanya disponsor oleh opah kesayangan.. Hikhik maklumlah setakat ni Rayyan cucu sulung dan tunggal. pengubat hati opahnya.... 
Mekaseh opah belikan persiapan baju raya tok rayyan..

Tu je untuk Rayyan. Ye la, untuk anak memang kene didahulukan. Bila raya ni, yang meriahnye kanak2 la. Kita yang dah tua ni bosan aje... Balik2 kang bukak TV, layan movie hahahahhaa..

Ntah la, dah tua2 ni malas nak beriya benor. #faktorhormon


6 comments :

  1. betul tue....keperluan anak lagi penting dari keperluan kite kan heheheeee...cntik capal tue beli kt mana eh

    ReplyDelete
  2. jue, capal tu beli kat mane ye?
    teringin nak beli capal gak..
    da suruh en ijan cari, die x jumpe pulak..
    egt esok lusa nak turun kl.
    bleh cr sekali..
    thanks ye..

    ReplyDelete
  3. tau xpe dah tua ni malas nak beraya dah rasa
    siap anak2 je
    mia blom ada bj raya lg

    ReplyDelete
  4. samala..hehe

    bdk2 punya msti bykkan?

    ReplyDelete
  5. byk baju raya rayyan! :)

    selamat hari raya juelee n famili!
    maaf zahir dan batin ye..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails