Wednesday, August 1, 2012

Muhammed Taha Al-Junaid bt saya rindu



Sape kenal Muhammed Taha Al-Junaid???

Artis mana nie?? Ensem tak??? Ensemmmmm sangat...

Inilah dia insan yang menjadik kegilaan saya sekarang... Tetiap hari saya mesti dengar suara beliau.. Insan yang bila saya dengar suara nya saya akan menitikkan air mata... Subhanaallah merdu sangat suara beliau...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
.
.
.
.
.
.

Inilah dia Muhammed Taha Al-Junaid



Aritu saya cari MP3 Al-Quran nak save dalam laptop sebab segala data dalam laptop saya kan dah musnah .. Came across insan yang bernama Muhammed Taha Al-Junaid ni.. Saya download few surah dari koleksi beliau...

Satu pagi tu saya nak bt keje, saya bukak la MP3 surah dari bacaan beliau.. Subhanaallah, terpegun saya... Merdu sangat suara beliau melagukan ayat2 suci Al-Quran... Memang tak tergambar oleh kata2... Bergenang air mata saya dengar bacaan beliau..... Rasa tenang and damai sungguh hati, walaupun time tu mmg banyak sangat benda nak bt and fikirkan... Tapi bacaan ayat suci dri beliau memberi ketenangan pada saya...

Kekawan boleh try download dr internet dan dengar sendiri alunan bacaan Quran dr beliau....dari SINI je saya download...  Saya memang sukakan bacaan Al-Quran yang berlagu. In fact, masa sekolah dulu saya masuk kelas bacaan Al-Quran berlagu dan pernah menjadik wakil sekolah tapi tu la.. Tapi itu dulu, now saya dah ingat2 lupa cara nak melagukan ayat2 suci Allah tu.. Bila saya dengar bacaan Mohammed Taha ni hati betul2 syahdu.... And now dah jadi rutin setiap kali masuk opis, saya akan pasang bacaan ayat suci dr beliau, bt peneman sambil bt keje. 

Sedikit biodata tentang beliau..



*Nama Penuh:Muhammad Salih Ibrahim Taha Al-Junayd.
*Tarikh lahir:1994.
*Dari:Manama,Bahrain(jiran Arab Saudi).
*Masih lagi seorang pelajar dan pengajaran membaca Al-Quran di Kingdom University Bahrain.Turut diupah oleh Pusat upah Abdul Rahman-Bandar Hamad.
*Juga diiktiraf sebagai pembaca Al-Quran(Qari) walaupun tidak sepopular Sheikh Mishary Rashid Al-afasy.
*Telah mengalunkan banyak surah dan boleh didapati dalam bentuk MP3 dan sebagainya.Sekarang ini telah memiliki 4 album dan 28 audio.
*Terkenal dgn gelaran Beautiful Voice From Heaven oleh orang Arab.


PS:/ Sebagai ibu saya menyimpan harapan agar Ar-Rayyan mampu membaca Al-quran selancar.. Untuk bekalan hidop dia jugak...

0 Dari Hati ke Hati:


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails