Tuesday, July 24, 2012

Bercuti di Golden Palm Tree Resort Sepang

Last week before Ramadhan, kami sekeluarga bercuti ke Golden Palm Resort Sepang.
Actually holiday kali ni saya dapat voucher free aritu. So harus lah gunakan sepenuhnya.
Nak harap duet sendiri pergi tido kat hotel mewah ni, memang takkan punya.
Membazir ooo baik simpan buat kegunaan di masa hadapan.

Saya booking untuk check in hari Selasa.
Percutian kami kali ni bermula dari hari selasa hingga khamis. 3 hari 2 malam aje.
Hari Selasa tu hubby keje so tunggu habes keje kol 5 baru gerak ke Sepang. Sampai sana dalam 630 petang dah.
Sampai2 memang terus makan je kat kedai makan area Pantai tu. Memang banyak kedai makan situ. 
Dah kenyang baru check in bilik. Alasan sebab malas nak keluar masuk dah. Lagipun dah penat pun masa tu. Memang pikir nak rehat je. 

Dah settle check in terus masuk bilik. Kami dapat Traveller Honeymoon Villa.
Villa ni mengadap pantai Morib. Kalau check in awal sikit boleh tangkap gambar sunset. Tapi sebab check in lewat, dah gelap gelita dah time tu. T___T

Meh kita tengok gambo sekitar bilik hotel mewah ni.
Ni adalah katil kami.... 
Selesa bangat. Bantal dia paling best. Dah la banyak bantal. Total ada 6 bijik bantal. Memang syiok la...


Yang ni cabinet TV, bawah tu ada fridge kecik. Tu model cilik sedang mengodek remote TV.
Memang seronok Rayyan berlarian larian keliling villa nie. Besau dalam die.


Ada jugak couch untuk berehat2, nak membaca ke hape. Tapi ktorg buat tempat letak barang je atas couch ni.


Hubby melayan angin malam di balkoni luar. Tapi masa ktorg pegi ni, anginnye takde sangat. Ala2 je gitu.
Tapi syiok gak lepak ngan hubby, pas tidokan Rayyan ktorg bantai berborak kat luar balkoni ni sampai tengah malam. Bukan senang nak dapat borak2 heart to heart dalam suasana yang damai gini...


Yang ni closet. Pintu yang satu tu emnghala ke toilet. Suka sangat design toilet die, siap cakap kat hubby nnt kalau ada rumah nak bt toilet cenggini la. Lawa and simple.


Ini la die toiletnya. Takde bath tub pun. Tapi tetap best. Kepala shower die best, besau. Pastu air hujan tu turun statik lurus je ke bawah, takde turun mengembang hahaha paham tak?
Kalau tak paham abaikan je la..


Ni la overall gambo bilik die. Memang luas dan puas hati.


Pastu hubby bukak2 TV, tengok ada nama dia. Register nak check in guna nama hubby. Kemain kecoh panggil kita suh tengok, siap suh snap gambo. Bajet pemes la. HAHAHA. 


Hubby bergaya dengan baju kimono katanya.


Overall bilik sangat puas hati. Best, best dan best sangat. Insyaallaha da rezeki lebih boleh la bercuti di sini lagi...

7 comments :

  1. seronoknyeeeee...!!!!!
    gabak beso bilik die!

    ReplyDelete
  2. Bestnyer..
    Bertuah dapat bercuti kat bilik mahal cenggini ;)

    ReplyDelete
  3. oh bilalaaa aku nk mampu pi sana...huhuhu~

    ReplyDelete
  4. Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I have
    really loved surfing around your weblog posts. After all I will
    be subscribing in your rss feed and I hope you write
    again soon!

    Feel free to surf to my website: acoustic guitar a chord

    ReplyDelete
  5. tmpang lalu….post yg sgt menarik..as member golden palm tree sy bleh dptkn best rate RM 350 for 2D1N..Email abuburn888@gmail.com (0122208140)

    ReplyDelete
  6. The best time to go for holiday would be on Sunday, after the weekend crowd has left. Its cheaper and you can get the resort all to yourself most of the time. If your friends want to go, try booking here to get cheaper rates Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails