Thursday, September 22, 2011

Mari kiter BBQ

Ni cete BBQ puasa ye uols...
HAHAHA memang aku suke peram citer..
Tadi dok usha2 post lama, tengok ada satu draft..

Kasik publish aje la, kalau tunggu memang sampai tahun depan jadik draft..

BBQ ni dinajurkan oleh kawan2 rapat opis hubby..
Memang tetiap tahun depa buat..
Tahun lepas makan kat Titiwangsa..
Tapi aku tak join sebab tengah sarat..
Agak kemalasan nak makan di luar..
Tahun ni depa buat BBQ kat garaj opis...

Jom layan picca by my hubby selaku Mr Photog pada hari tu..



Barisan ikan2, ayam, daging yg menjadik korban..
Tabah betol para suami membakar di bulan puasa ni..


Geng2 wifey dan anak2...
Depa ni sume dah bese dah jumpe..
Sebab bila kenduri kawen ke, open house ke memang selalu konvoi..


Rayyan with mama kat opis papa..


Nyum nyum... Kerang bakar pun ada tau..


Air bandung pun dibancuh oleh para bapa...


Hasil pembakaran...
Isk terliur lah nengok..


Saja tolak Rayyan dalam stroller..
Sebab die lasak nak ikot orang..
Padahal baby orang lain sume dah jalan..
Die tak pandai jalan tapi sebok nak lepas merangkak kat jalan TAR..
Hooooo memang tak bagi la kan..
So letak la die dalam stroller..


Main ngan kawan2...
Kesian.. Rayyan sorang je tak dapat kaki lagi...


Rayyan ngan auntie..
Rayyan ni ngan sape pun die nak..
Tak kesah..
Die memang tak takot orang pun...
Pernah sekali kat Mall..
Mat salleh approached die, relex je die tadah tangan bila mat salleh tu nak dukung..
Adoiiihaiii anakku..



Ni Mince Beef baked macaroni yang aku buat as pot luck..
Yummeh..
Ramai lak wifey2 kawan hubby mintak resipi nie..
Syedapp kata depa..
Uos nak resipi nie?
Resipi ni korang leh modify, instead of letak beaf, letak la ayam..
Taknak letak cili api, letak cheese..
Boleh buat white souce and letak..


Dessert yang ada..


Ramai kan kami?
Memang meriah la BBQ kali nie..


Aiii Rayyan mengorat Damia ke tu???


Tengok la anak ku ni..
Ngan sesape pun okeh je..


Rayyan with uncle Raif...


Sorang cakap ayam, sorang cakap itik..


Tengok la tu...
Isk isk isk...
Mama makan dengan senang hati pada hari tu..
Sebab ramai babysitter Rayyan..
HAHAHA..

8 comments :

  1. Fulamak!! BBQ tu x tahan tgk tu.. Kerang cicah ngan air asam memang terangkat sggh.. Aduh!! Dah lama x wat BBQ ngan family.. ;)

    ReplyDelete
  2. Mince Beef baked macaroni sedapnya..terliur nengoknya

    ReplyDelete
  3. raif tu da kawen ke hehe lawak ritu g kawen jue jumpe dia
    dia adik kwn skolah klong
    dia tanya eh akk wat apa kt sini?
    ckp la adik ipor yg kawen ni

    ReplyDelete
  4. Bagusnya rayyan ni...tak takut orang kan.... :)

    ReplyDelete
  5. kalau tgk bln poser ritu lg terliur..

    ReplyDelete
  6. bagus tol lah rayyan ni..gud boy sungguh ikut org lain..senang membawa diri..hehehehe

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails