Monday, January 7, 2013

3rd annibesari celebration


3rd annibesary wedding kami just simple celebration aje. Actually that day saya dah masak spesel tok habi... Masak gulai tempoyak udang, pastu sambal belacan, ngan ikan keli berlado. Tu yg malas nak gi makan kat luar. Tapi sebabkan rayyan takde selera makan, satu hari die takmo makan nasi so kami gi la JJ belikan rayyan KFC. KFC ni memang peberet rayyan tapi takleh makan selalu la. Byk perasa. Kami beli yg dinner set ada 3 ketol ayam, rayyan makan sampai 2 ketol. Hiks... Pengaruh upin ipin, kemain la suka makan ayam...


Rayyan yang takde selera makan, tapi bila nampak KFC terus rakus makan. Sekali 2 ketol ayam die bedal. Bila saat2 darurat die takmo makan nasi gini, bagi la die peluang makan KFC kegemaran. At least something masuk perot.


Selain tu, beli jugak kek kat SR as celebration. Actually plan nak buat Devil Food Choc Cake tok celeb anniversary tapi tak berekesempatan. Anak tak sihat, nak bukak oven pun malas....

So gi SR, tunjuk je kek mana nak. Kami beli Balckforest Cheese, memang suka sangat kek ni. Masa pestaim try dah jatuh cinta. Rayyan pas makan KFC setengah kemudian request nak cake plak. 

Black forest cheese ni die share ngan mama je. mama dapat makan skit, rayyan makan kemain la cepat. Sedap katanya......


Pastu beli kek baru, Turkish Delight. Yummy!!! Kek ni sedap sbb banyak kekacang.. Cuma tak gemor sangat sbb die manis. Ada jeli kat lapisan bawah yg sekali ngan kekacang tu, manis sangat... Kalau tergeget, ya allah.... Tangkap kepala terus manis die.. So kita makan memang comot la, sebab dok korek nak asingkan jeli tu.. Hiks... Tak suka manis2 ni. Kek ni tak manis, so jeli tu yg bt die jadik manis, tapi terlampau manis bg kita.. Tak tau la kalau orang lain suka....


Camtu la kami celebrate anniversary tahun ni. Simple je. Tak fancy, tak mewah. Simple tapi penuh kasih sayang.


6 Dari Hati ke Hati:

MyKhalish said... Best Blogger Tips

Happy Anniversary! Kek SR baru tu cam menarik, tak pernah try lg..

MyKhalish.com: Kenangan 2012

Saya Disini said... Best Blogger Tips

sedpnye

Macikz Konah said... Best Blogger Tips

Biar simple tapi berat dgn kasih sayang baru bermakna

Chekgu Azrine said... Best Blogger Tips

Takpe yg pntg happykan?happy anniversary ye wak..hehehe

Shu @ Mrs. Hamid said... Best Blogger Tips

suke dgn ayat yg terahir tu. boleh jd tagline :-)

*∽ IZAN ∽* said... Best Blogger Tips

Happy anniversarryy Jue and En Hubby. Moga terus di limpahkan kebahagiaan dan rahmat berlipat ganda... aminnnnnnnnn


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails